Depremde 258. saat mucizesi! Enkaz altında yaralı olarak çıkarıldı!

Yaşanan deprem felaketi ile alakalı olarak 258. saatte bir mucize daha gerçekleşti. Aradan günler geçmesine rağmen bir vatandaş daha Kahramanmaraş’ta enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.
Depremde 258. saat mucizesi! Enkaz altında yaralı olarak çıkarıldı!

Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında arama ve kurtarma çalışmaları çok büyük bir ilgiyle takip edilmeye devam ediliyor. 36 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketinde enkaz altından her sağ çıkarılan vatandaş tüm ülkece büyük bir sevinç kaynağı oluyordu. Arama kurtarma çalışmaları mucizelerle sonuçlanmaya devam ediyor. Son güzel haber depremin merkezi olan Kahramanmaraş’tan geldi.

258 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş’ta günlerdir arama kurtarma çalışmaları yapılan Ebrar Sitesi’nin enkazından güzel bir haber geldi. Arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları neticesinde bir vatandaş daha yaralı olarak enkaz altından çıkarıldı. Depremden sonra tam 258. saatte gerçekleşen bu kurtuluş mucize olarak değerlendiriliyor. 258 saat boyunca enkaz altında kalan vatandaş yaşam mücadelesini arama kurtarma ekiplerinin yoğun gayretleri ile kazandı.

SAĞLIK DURUMU İYİ!

Ekipler tarafından enkaz altından yaralı olarak çıkarılan vatandaşın 42 yaşındaki Neslihan Kılıç olduğu bildirildi. Deprem felaketinde enkaz altında kalan vatandaşın kurtuluşunun ardından sağlık ekipleri hemen kendisine müdahale ettiler. Bu kapsamda ilk müdahale yapılırken ambulans ile hastaneye sevki gerçekleştirilen Neslihan Kılıç’ın tedavisi hastanede devam ediyor. Çok uzun süre enkaz altında kalmasından dolayı doktor kontrolüne alınan Neslihan Kılıç’ın durumunun iyi olduğu ve herhangi bir hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Arama kurtarma çalışmalarına deprem bölgelerinde devam ediliyor. Enkaz altında sağ oldukları tespit edilen vatandaşlar için çok uzun saatler boyunca çalışma yapılıyor. Bu tespit için ise hem bazı teknolojik cihazlar hem de hassas burunlu özel eğitimli köpekler kullanılıyor. Madencilerin de enkaz altındaki tecrübeleri ile vatandaşlar sağ olarak çıkarılabiliyorlar. Bu saatten sonra gelecek iyi haberler ise tüm Türkiye tarafından bekleniyor.