Depremde vefat sayısı yine arttı! Süleyman Soylu yeni rakamı açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde can kayıplarında bir güncelleme daha yapıldı. Depremde hayatını kaybedenlerin yeni sayısını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı.
Depremde vefat sayısı yine arttı! Süleyman Soylu yeni rakamı açıkladı!

Türkiye’nin yüreğini yakan deprem felaketinin ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen ve Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Malatya, Hatay, Gaziantep illerinde yıkıma neden olan depremde bilanço her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor.

ENKAZLAR KALDIRILIYOR!

Depremin hemen ardından arama kurtarma çalışmalarına başlanıldı. O süreçte enkaz altında kalan vatandaşlar sağ olarak enkazlardan çıkarılabiliyordu. Ancak aradan zaman geçince enkaz altından vatandaşların sağ çıkarılması sona erdi. Şimdi enkaz kaldırma çalışmaları yapılırken bu çalışmalar sırasında bazı hayatını kaybeden vatandaşların cansız bedenlerine ulaşılıyor. Bundan dolayı da hayatını kaybeden vatandaşların sayısında az da olsa bir yükselme meydana gelebiliyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 43.556 OLDU!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaşan deprem felaketinde son durum hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren AFAD’ın resmi verilerini açıklatan Bakan Süleyman Soylu depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 43.556’ye yükseldiğini duyurdu. Bu rakamın bir miktar daha artabileceği bildirilirken kesin sayının tüm enkazların kaldırılmasının ardından ortaya çıkabileceği belirtildi.

750.000 BAĞIMSIZ BÖLÜM HASAR ALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada hasar tespit çalışmalarına dair de bilgi verdi. Depremin etkili olduğu illerde hasar tespit oranının yüzde 75-80 seviyesine çıktığını duyuran Bakan Süleyman Soylu, ticaret alanları ile beraber toplam 750.000 bağımsız bölümün depremde hasar aldığının tespit edildiğini söyledi.

Deprem sonrasında bölgenin yeniden inşası için çalışmalara da devam ediliyor. Bu kapsamda TOKİ yönetiminde yeni konutların inşası başlatıldı. TOKİ daha önce zemin çalışması yapılan alanlarda inşaatları başlattı. Diğer konutların inşası için ise zemin etüt çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. Mart ayında en az 200 bin konutun inşası için çalışmalar başlatılacak.