Depremden sonra 10 bin 633 Suriyeli ülkelerine geri döndü!

Türkiye ve Suriye'de meydana gelen iki büyük depremin ardından bazı iddialara göre Türkiye sınırlarında sığınmacı bulunduğu iddialarına Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.
Depremden sonra 10 bin 633 Suriyeli ülkelerine geri döndü!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından etkileri hem Türkiye'nin 11 ilinde hem de Suriye'de hissedilmişti. Hem Türkiye'de hem de Suriye'de binlerce kişinin deprem nedeni il hayatını kaybetmesinin ardından bugün gündeme gelen konuda Türkiye sınırında sığınmacıların olduğu iddia edildi. Gelen bu iddialara ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yanıt verdi. 

EVİNE DÖNEN SURİYELİ SIĞINMACI SAYISINI AÇIKLADI! 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bazı fitne fesat yuvaları 'sınırlardan sığınmacı akını' iddialarını ortaya attı. Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. Depremden sonra 10 bin 633 Suriyeli topraklarına gönüllü olarak dönmüştür." 

Özellikle de Suriyeli vatandaşların en çok yaşadığı illerden biri olan Hatay'da yaşanan büyük yıkımın ardından evleri yıkılan ve zarar gören pek çok sığınmacının da evlerine geri döndüğü öğrenildi.