Depremin ardından son anket sonuçları açıklandı! AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin son oy oranı

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında araştırma şirketleri son anket sonuçlarını açıklamaya devam ederken bir araştırma sonucu da OPTİMAR tarafından ilan edildi. Optimar son anket sonucu belli oldu.
Depremin ardından son anket sonuçları açıklandı! AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin son oy oranı

Depremin ardından son anket sonuçları açıklandı! AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin son oy oranı - Türkiye yaşanan büyük deprem felaketinin ardından tek yürek olarak depremin yaralarını sarmaya devam ederken yaklaşan seçim öncesi son anket sonuçları da açıklandı. 

Depremin ardından yaklaşan seçim tarihinin ertelenebileceği ihtimali ortaya çıkmıştı. Depremin yarattığı büyük tahribat ve etkilenen kişi sayısının son derece fazla olması nedeniyle seçimin ertelenebileceği ifade edilmişti. Özellikle de Bülent Arınç tarafından yapılan açıklamalar gündeme adeta bomba gibi düşmüştü. Konu hakkında AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kere daha seçim tarihinin 14 Mayıs olacağını duyurmuştu. 

OPTİMAR ARAŞTIRMA ŞİRKETİ SON ANKET SONUÇLARI! AK PARTİ'NİN DEPREM SONRASI SON OY ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?

Seçim tarihinin bir kere daha 14 Mayıs 2023 olarak açıklanması ile siyaset kulisleri ısınırken muhalefetin kurduğu 6'lı masa liderlerin ortak aday konusunda anlaşamaması üzerine dağılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan açıklama ile kendilerine noterlik dayatması yapıldığı iddia edilerek masadan kalktıkları ifade edilmişti. 

Peş peşe yapılan açıklamaların ardından altılı masanın yoluna 5'li masa olarak devam edeceği ifade edilirken Meral Akşener tarafından göreve çağrılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini ifade ederek aday olmayacaklarını ifade etti. 

PARTİLERİN SON OY ORANLARI! BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR?

Türkiye'nin en büyük araştırma şirketleri arasında yer alan Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir yapmış oldukları son anket sonuçlarını açıkladı. Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz sorusuna ankete katılanların yüzde 43.2’si Erdoğan yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu ise yüzde 13.5’le ikinci sırada geldi. Onu yüzde 11.8’le Mansur Yavaş takip etti. Ekrem İmamoğlu ise yüzde 8.8 alan Selahattin Demirtaş’ın ardından yüzde 7.4’le beşinci sıraya geriledi. Areda Survey şirketi tarafından yapılan ankette ise AK Parti yüzde 38,5 oy alırken CHP yüzde 22,8 HDP yüzde 10,5 İYİ Parti yüzde 10,4 MHP ise yüzde 10,1 oy oranı alıyor.