Devlet Bahçeli seçim için tarih verdi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında bir konuşma yaparak seçim tarihi açıklaması yaptı. 2023 yılında seçim hangi tarihte yapılacak?
Devlet Bahçeli seçim için tarih verdi!

Siyasette seçim tarihi ile alakalı tartışmalar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerin Haziran ayında değil öncesi bir tarihe çekilebileceğini açıklamasının ardından seçim tarihi için yeni açıklama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Partisinin TBMM’de grup toplantısında bir konuşma yapan Devlet Bahçeli seçim için tarih açıklamasında bulundu.

SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI

Seçim tarihi tartışmalarının artık son bulması gerektiğini belirten Devlet Bahçeli, “Seçim tarihi tartışmalarına artık bir son vermeliyiz. Mevsim şartlarının dikkate alındığı bir seçim tarihi beklentimiz vardır. Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim. Böyle bir karar çıkarsa bu erken seçim olmayacaktır. Seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde yorumlanmalıdır.

Muhalefet eğer seçimlerden umudunu kesmemişse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesinde sabitlenlenmemişlerse makul bir seçim tarihini TBMM’de uzlaşmayla belirlemek konusunda bir engel kalmayacaktır. Sandıktan kaçmanın kimseye yararı yoktur. Demokrasimiz rüştünü ispat etmelidir. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim ve son sözü milletimizin kutlu iradesine bırakalım. Uzlaşma içerisinde Türkiyemizi seçime götürelim.” dedi.

HER BİRİNİZDEN 100 OY BULMANIZI İSTİYORUM!

Seçimlere dair konuşmayı sürdüren Devlet Bahçeli, “2023 seçimlerini kesinlikle riske atmayacağız. Gücümüz neye yetiyorsa çalışacağız. MHP ve Cumhur İttifakı’nın ulaşacağı sonuç fedakarlığın, hane hane gezmenin, göz nurlarının eseri olacaktır. Tüm dava arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Partimize verilecek her oy bizim için siyasi namusumuzun belgesidir. Bizim ittifakımız Türk milletinin ta kendisidir. Moralimizi bozmak isteyecekler. Mücadelemizi zaafa uğratmaya çalışacaklar. Kara kampanyalara hız verecekler. Fitnenin dozajını arttıracaklar. Hiçbir arkadaşım sabotaja boyun eğmemelidir. Onların nifak madenleri varsa bizim de çelik gibi imanımız var. hepsini birden daldan dala zıplayan maymuna çevireceğimizi kimse unutmasın. Her birinizden isteğim 100 oyu bulmanızdır. Bunu sandığa taşıyarak 100. yıl şerefenize hizmet etmenizi bekliyorum.” şeklinde konuştu.