Devlet Bahçeli'den HDP'ye tepki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sisi desteği!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında siyaset gündemine dair bir konuşma yaptı. HDP’ye sert tepki gösteren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sisi ile görüşmesine de destek verdi.
Devlet Bahçeli'den HDP'ye tepki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sisi desteği!

TBMM’de MHP’nin Grup Toplantısı bugün yapıldı. Bu toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir konuşma yaparak siyaset gündemine dair önemli mesajlar verdi. HDP’ye çok sert tepki gösteren Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’yi kapatmak için neyi beklediğini sordu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sisi ile yaptığı görüşmeyi doğru bulan Bahçeli, Esad ile de görüşme ortamının hazırlanması gerektiğini ifade etti.

HDP'YE TEPKİ

Terörle mücadelenin bir hak olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, “Tarihi bir hesaplaşmanın içerisindeyiz. Pençe Kılıç Harekatı Türk milletinin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Bu harekatın durdurulmasına dair çağrı yapan HDP ise TBMM’ye sızmış düşman bakiyesidir. HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bombadır. Bu bomba ya bombacıların elinde patlayacak ya da patlatılacaktır. CHP’yi de HDP’den ayrı tutmamız hayal ötesi bir durumdur.” dedi.

Açıklamalarını aynı tonda sürdüren Devlet Bahçeli, “HDP ile iş tutup aynı gayeler altında toplanan herkes bu sözlerimin ortağıdır. Kanlı saldırının 2023 seçimleri için siyasi bir anlam taşıdığını ifade edenler bu milletin evlatları olamazlar. Onlar al bayrağın gölgesinde duramazlar. CHP’nin bazı yöneticileri İstiklal Caddesi’nde bomba patlatan teröristleri aklama gayretindedirler. İYİ Parti’nin bazı yöneticilerine baktığınızda aynı durumu görüyorsunuz. Bu iki partinin HDP’den ne farkı vardır. İçişleri Bakanımıza HDP ile el ele tutuşup saldıranlarda siyasi namus ve milli onur yoktur.” ifadelerini kullandı.

ESAD İLE GÖRÜŞÜLMELİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sisi ile görüşmesine destek veren Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da kurduğu temas çok doğrudur. Bize göre bunun arkası da gelmelidir. Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de bir görüşme yapılmalıdır. Terör örgütlerine karşı ortak bir irade ortaya konulmalıdır. Bu ülkelerle tarihten gelen güçlü bağlarımız vardır. Biz doğrudan görüşemezsek bozguncular aramızı açacaktır.” şeklinde konuştu.