DGS 2022 soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak?

DGS 2022 sona ermesi ardından soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak merak ediliyor. İşte açıklama.
DGS 2022 soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen 2022 DGS'ye giren binlerce aday, sınavda 135 dakika boyunca ter döktü. 2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak için girdikleri sınavda toplam 100 soruyu yanıtlayan adaylar, sınavdan çıkar çıkmaz soru kitapçığı ve cevap anahtarını araştırmaya başladı.

DGS 2022 soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Ön lisans bölümünden lisans bölümüne geçiş yapmak için DGS'ye giren adaylar, 50 sözel, 50 sayısal olmak üzere toplam 100 soruyu yanıtladı.

Sınavın sona ermesi ardından adaylar resmi sonuçlar açıklanmadan önce kendi doğru ve yanlış yanıtlarını test edebilmek için soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayınlanmasını bekliyor.

ÖSYM genellikle soruları ve cevap anahtarını sınav sona erdikten sonraki birkaç saat içinde yayınlıyor. ÖSYM DGS için de aynı uygulamaya giderse, DGS 2022 soru kitapçığı ve cevap anahtarı önümüzdeki saatler içerisinde açıklanacak.

Soruların yüzde 10'luk kısmı herkese açık olarak yayınlanırken, tamamı ise yalnızca sınava katılan adayların erişimine açılıyor.

DGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandıktan sonra adaylar, AİS şifreleri ile sisteme giriş yaparak sorulara erişebilecekler.

DGS 2022 soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandığında haberimizi güncelleyeceğiz.

DGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından açıklanan 2022 sınav takvimine göre, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 12 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar puanlarına göre tercih yapacaklar.