Dışişleri, İçişleri, Tarım, Aile Bakanlığı memur alımı! Lise, önlisans, lisans KPSS'li KPSS'siz yüksek maaşla

4 bakanlık tarafından yayımlanan kamu iş ilanları ile devlet bünyesine memur alımı yapılacağı açıklandı. Listelerde yer alan kadrolarda KPSS'li, KPSS'siz en az lise mezunu olanlar için duyurular var.
Dışişleri, İçişleri, Tarım, Aile Bakanlığı memur alımı! Lise, önlisans, lisans KPSS'li KPSS'siz yüksek maaşla

Kamu kurumlarının memur alım ilanlarına başvuru yapacak olanlar için 4 bakanlığın ilanı var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı kamu personeli alımı yapacaklarını ilan ettiler. Bu dört bakanlığın personel alım ilanına başvuru yapmak isteyenler için hem kadroları hemde temel şartları aktarıyoruz.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DÜZ MEMUR ALIYOR

Dışişleri Bakanlığı Lahey Büyükelçiliğinde münhal bulunan 1 (bir) adet sözleşmeli sekreter pozisyonuna personel alımı yapacak. 46 yaşından küçük olanların başvuru yapabileceği memur alım ilanında KPSS şartı bulunmuyor. İlana en az lise mezunu, bilgisayar bilen adaylar başvuru yapabilecek. Tek özel şart ise çok iyi derecede Hollandaca ve Türkçe bilmek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MEMUR ALIM İLANI

İçişleri Bakanlığı hem merkez hemde taşra teşkilatında görevlendirmek üzere memur alacak. 3 bin 546 kişilik kadro açıklayan bakanlık KPSS şartını 60 olarak ilan etti. Duyuruda lise, önlisans ve lisans mezunları için kadrolar var. Açık kadrolar; "KÂĞIT RESTORATÖRÜ, ARŞİV UZMANI, AVUKAT, PSİKOLOG, SOSYAL ÇALIŞMACI, PROGRAMCI, TEKNİKER (HARİTA, ELEKTRİK-ELEKTRONİK), DİĞER TEKNİK HİZMET PERSONELİ (GRAFİKER), MÜHENDİS, ŞEHİR PLANCISI, MÜTERCİM- TERCÜMAN(İngilizce), BÜRO PERSONELİ, DESTEK PERSONELİ, KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (Silahlı)" olarak açıklandı. Mühendis kadrolarında çok sayıda branşta alım olacağı, destek personeli kadroları ise şoför ve aşçı ile aşçı yardımcısı pozisyonlarından oluştuğu ilan edildi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI KAMU PERSONELİ ALIMI

Tarım ve Orman Bakanlığı; taşra teşkilatı hizmet birimlerinde görev vermek üzere memur alımı yapacak. Kurum duyurusunda personel alımlarının KPSS puan sıralaması esasına göre olacağını ilan etti. Bu duyuru ile en yüksek KPSS puanına sahip adayın ataması yapılacak. Listede yer alan memur pozisyonları "ZİRAAT MÜHENDİSİ, VETERİNER HEKİM, GIDA - ORMAN - SU ÜRÜNLERİ - BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ - HARİTA MÜHENDİSİ, AVUKAT, LABORANT (ORTAÖĞRETİM, DİĞER TEKNİK HİZMET PERSONELİ (KİMYAGER) (LİSANS), BİYOLOG (LİSANS), SAĞLIK TEKNİKERİ (VETERİNER SAĞLIK) (ÖNLİSANS), TEKNİSYEN (VETERİNER SAĞLIK) (ORTAÖĞRETİM), ZİRAAT TEKNİKERİ (ÖNLİSANS), ZİRAAT TEKNİSYENİ (ORTAÖĞRETİM), BÜRO PERSONELİ, ORMAN MUHAFAZA MEMURU, KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ" olarak duyuruldu.

AİLE BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'da kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Farklı illerde tek bir kadrodan personel alımı yapacak olan kurum detayları ilan etti. Aile Bakanlığı duyurusunda İşaret Dili ve Tercümanı alacağını bildirdi. İlana göre bu kadro için adayların Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmaları isteniyor. KPSS puan şartı ise en az 60.