Diyanet duyurdu! Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı hac kuraları ile ilgili açıklama yaptı. Hac kuralarının ne zaman gerçekleşeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
Diyanet duyurdu! Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Diyanet duyurdu! Hac kuraları ne zaman çekilecek?: Türkiye'yi tek yürek yapan Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkisi altına alan deprem sonrasında Hac kura tarihleri ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile deprem sebebiyle Hac kurallarının ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. 

Yaşanan olağanüstü durumdan dolayı birçok program ertelendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Hac kura tarihleri de ileri bir tarihe ertelendi. Yaşanan depremin bu denli büyük  olması sebebiyle kura tarihleri için henüz net bir tarih ise belirtilmemiştir.

İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Ülke 6 Şubat tarihinde iki büyük deprem yaşadı. Artçıları hala devam eden depremler birçok ilde yıkıcı etkiye sebep oldu. Hal böyle olunca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hac kuraları ile ilgili açıklamalar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Hac kuraları ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;  "15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir." dedi.

15 ŞUBAT'TA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİ!

Yapılan açıklamadan da anlaşılacağı gibi 15 Şubat tarihinde yapılacak olan 2023 yılı hac kuraları tarihinin 6 Şubat tarihinde gerçekleşen korkunç deprem sonrasında ertelendiği açıklandı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen bu deprem toplamda 10 ilde etkili oldu. İşte yapılan açıklama;

Diyanet duyurdu! Hac kuraları ne zaman çekilecek?