Diyanet'ten Son Dakika Açıklaması! Hac İbadeti İçin Sayı Belirlendi 2022'de Kaç Kişi Hacca Gidecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı hac ibadetine ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Suudi Arabistan tarafından kabul edilecek hacı sayısı açıklandı.
Diyanet'ten Son Dakika Açıklaması! Hac İbadeti İçin Sayı Belirlendi 2022'de Kaç Kişi Hacca Gidecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2022 yılında hacca gitmek isteyenleri ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Son iki yıldır etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan tarafından hac kısıtlaması getirilmiş ve ilk başlarda yalnızca kendi vatandaşlarını kabul eden Suudi Arabistan, geçtiğimiz yıl ise belirli sayıda yabancıya hac vazifesini yapabilme izni vermişti. 2022 yılına gelindiğinde ise pandeminin etkilerini azaltmasıyla ülkeden yeni hac kararı çıktı.

DİYANETTEN HAC AÇIKLAMASI GELDİ!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan açıklama paylaşıldı ve 2022 yılında yurt içi ve yurtdışından toplam 1 milyon hacı adayının kabul edileceği bildirildi. Açıklamada, 65 yaş altındaki hacı adaylarının da hav ibadetlerini yerine getirebilecekleri bilgisi paylaşıldı.

2022 TÜRKİYE'DEN KAÇ KİŞİ HACCA GİDECEK, AÇIKLANDI MI?

Suudi Arabistan'ın hac kararını açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı, süreci yakından takip ettiklerini ve konu ile ilgili görüşmelerini sürdürdüklerini bildirdi. Ülkelere tanınacak hacı adayı kontenjanıyla ilgili henüz çalışmaların sürdüğü belirtilirken, Suudi Arabistan makamları tarafından yakın zamanda hac kontenjanına ilişkin bilginin verileceği söylendi.

2022 yılında Türkiye'den hac ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a kaç hacı gideceğine dair henüz bir bilgi verilmedi. Suudi Arabistan tarafından toplam 1 milyon hacı kabul edileceği açıklanmış olup, ülkelere ait kontenjanlar yakın zamanda ilan edilecek. 2 yıldır hac ibadetini yapmak için sırada bekleyen vatandaşların gözü kulağı açıklanacak kontenjan sayısında.

Emlak365.com