Doğadan gelen mucize: Çocuk sahibi olma olasılığını arttırır, meme ve kolon kanserini önler! Her gün tüketilmesi gerekir!

Beslenme düzeninin ve tüketilen gıdaların insan sağlığı üzerinde yarattığı etki, yüzyıllardır uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Bu kapsamda araştırmaları tamamlanmış olan havuç sebzesinin, insan sağlığı üzerinde şimdiye kadar bilinmeyen önemli etkilere sahip olduğu kanıtlandı. İşte havucun bilin
Doğadan gelen mucize: Çocuk sahibi olma olasılığını arttırır, meme ve kolon kanserini önler! Her gün tüketilmesi gerekir!

İnsan sağlığı, genetik faktörlerin etkilerinin yanı sıra kişilerin izledikleri beslenme düzeni rotalarına göre de şekil değiştirebilmektedir. Bu kapsamda düzenli beslenme ve kişiye göre belirlenmiş olan beslen programları, kişisel sağlığın korunabilmesi açısından oldukça büyük önem taşımaktadır.

Değişen ve gelişen dünya düzeni, tüketilen birçok sebze ve meyvenin içeriğinin değişmesine sebep olmuştur. İlaçlama yöntemleri, yetiştirme ve saklama yöntemleri gibi birçok faaliyetin ticari alanlara hizmet etmesi, gıdaların içeriklerinin doğallıklarını yitirmelerine yol açmıştır. Bu durumda kişisel sağlığın tehdit edilmesine neden olmuştur.

Olabildiğince doğal gıdalar ile beslenmenin kişisel sağlık üzerinde ne kadar etkili olduğu, yaşı geçkin olan kişilerin dinçliğinden anlaşılmaktadır. Geçmiş dönemlerde tüketilen gıdaların daha az değişime uğraması, o dönemde yaşayan vatandaşların da daha sağlıklı olmasını sağlamıştır.

Doğal gıdaların yanı sıra hangi gıdalar ile beslenildiği de oldukça önemlidir. Buna bağlı olarak araştırmalar sürdüren uzmanlar aslında her eve giren ancak kıymeti bilinmeyen havucun mucizelerini gözler önüne sermişlerdir.

GÖZE OLAN FAYDASI HERKES TARAFINDAN BİLİNİYOR AMA…

Doğadan gelen mucize: Çocuk sahibi olma olasılığını arttırır, meme ve kolon kanserini önler! Her gün tüketilmesi gerekir!

Havucun göz sağlığı üzerinde ki olumlu etkisi herkes tarafından biliniyor. Ancak vatandaşların, sebzenin hangi göz hastalığı üzerinde olumlu etkiye sahip olduğu konusunda pek de net bilgiye sahip oldukları düşünülmüyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan uzmanlar, havucun içerisinde yer alan A vitaminin gece körlüğü üzerinde oldukça etkili olduğunu belirterek hastalığın etkilerinin azaltılması için bol havuç tüketiminin yapılması gerektiğini belirttiler.

KANSER İLE SAVAŞMADA BAŞROL!

Lif bakımından zengin olan ve beta- karoten oranı yüksek olan havucun, başta akciğer kanseri olmak üzere meme ve kolon kanserleri üzerinde de olumlu etkilere sahip olduğu kanıtlandı.

CİNSEL İSTEĞİ ARTTIRIR!

Havuç, içerisinde bulunan afrodizyak etkisi sayesinde geçici cinsel isteksizlikleri ve yaşa bağlı oluşan iktidarsızlıkları ortadan kaldırma konusunda oldukça etkilidir.