Dolsun Diye Beklerken Taşmasın Diye Dua Edilir Oldu! Barajlar Taşarsa Ne Olur? İstanbul Barajlarındaki Doluluk Oranları

Son günlerde etkisini gösteren yağışlar nedeniyle İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı arttı. Barajlarda taşma tehlikesi olduğunu belirten İSKİ Genel Müdürü konu hakkında açıklama yaptı.
Dolsun Diye Beklerken Taşmasın Diye Dua Edilir Oldu! Barajlar Taşarsa Ne Olur? İstanbul Barajlarındaki Doluluk Oranları

İstanbul'da meydana gelen kar yağışları nedeniyle bir süredir zaten rekor seviyede olan barajlar bu kez taşma noktasına geldi. Bu tehlikenin ardından İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, 5 barajın taşma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını duyurdu.

İSTANBUL BARAJLARINDA TAŞMA RİSKİ! HANGİ BARAJLARDA TAŞMA RİSKİ VAR?

İstanbul'da son günlerde etkisini gösteren yağış ile birlikte baraj doluluk oranları hızla arttı. İstanbul'daki barajların toplam doluluk oranı yüzde 86'ya kadar yükselirken bazı barajlar için taşma tehlikesi ortaya çıktı. İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu son dakika açıklaması yaparak Elmalı, Kazandere ve Istrancalar barajları için 'taşma riski' uyarısında bulundu.

Son verilere göre Alibeyköy yüzde 80,

Büyükçekmece yüzde 86,

Ömerli yüzde 90,

Pabuçdere yüzde 95,

Terkos Barajı ise yüzde 82 doluluğa ulaştı. Terkos Barajı'nın taşmasına 90 santimetre kaldığı ve barajların taşması halinde dereler için risk oluşturacağı belirtildi. İSKİ Genel Müdürü Mermutlu, vatadndaşları dere yataklarına yakın yerde bulunmamaları konusunda uyardı.

BARAJLAR TAŞARSA NE OLUR?

Ömerli Barajı'nın taşması halinde Riva Deresi,

Darlık Barajı taşarsa Şile Pot Deresi,

Alibeyköy Barajı taşarsa Alibeyköy Deresi,

Elmalı Barajı taşarsa Göksu Deresi risk altına giriyor.

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, Terkos Barajı'nın taşmasına 90 santim kaldığını ancak burada taşkın riskinin olmadığını söyledi. Terkos Barajı'nın Ömerli Barajı'ndan sonra ikinci büyük su kaynağı olduğunun altını çizen Mermutlu, bu yıl içerisinde İstanbul'un su sıkıntısı olmadığını da sözlerine ekledi.

Bu hafta sonu meydana gelecek kar yağışı nedeniyle barajların büyük bir kısmının taşacağını düşündüğünü söyleyen Mermutlu, vatandaşları ani taşkınlara karşı uyardı.

İSTANBUL BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANLARI 21 MART 2022

Dolsun Diye Beklerken Taşmasın Diye Dua Edilir Oldu! Barajlar Taşarsa Ne Olur? İstanbul Barajlarındaki Doluluk Oranları

Alibey 81,09,

Büyükçekmece 89.74,

Darlık 87.47,

Elmalı 97.08,

Istrancalar 100,

Kazandere 100,

Ömerli 91.5,

Pabuçdere 95.93,

Sazlıdere 61.77

Terkos 83.2