Dövizle Kazanıp Servet Sahibi Olma Fırsatı! Almanya, Katar, Irak, Romanya Yurt Dışı İş İlanları!

Yurt dışında çalışmak için imkanlarını zorlayanlar bu yönde iş ilanlarını araştırıyorlar. Çeşitli ülkelerde Türkiye'den giderek çalışma imkanı bulunuyor. İşte dövizle maaş alıp servet sahibi olma yolu
Dövizle Kazanıp Servet Sahibi Olma Fırsatı! Almanya, Katar, Irak, Romanya Yurt Dışı İş İlanları!

Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler insanların yurt dışında çalışma imkanlarını araştırmalarına neden oluyor. Yurt dışında çalışıp dövizle maaş kazanmak isteyen vatandaşlar bu kapsamda girebilecekleri işleri öğrenmek istiyorlar. Kariyer sitelerinde bu yönde çok sayıda iş ilanı yayınlanıyor. Bu ilanlara başvuranlar oldukça cazip iş imkanlarına kavuşup gelirlerini 2-3 kat arttırabiliyorlar. Peki hangi ülkelere Türkiye'den eleman alımı yapılıyor? Türkiye'de vatandaşların hangi ülkelerde çalışma imkanı bulunuyor?

İKİ FARKLI YURT DIŞI İŞ İMKANLARI

Türkiye'den personel temini yapan yurt dışı firmalar ikiye ayrılıyor. İlki direkt olarak bazı ülkelerdeki personel açığının Türkiye'den kapatılmaya çalışması oluyor. İkinci yol ise daha çok tercih edilen sistem oluyor. Yurt dışında özellikle büyük inşaat işleri alan Türk firmaların personellerin büyük çoğunluğunu Türkiye'den götürüyorlar. Bu şekilde işe adaptasyon ve mevcut sistemin tıkanması gibi bir sorunla karşılaşmayan firmalar hızlı bir şekilde işleri tamamlama imkanı buluyorlar. Bu personellere Türk firmaları maaş ödemelerini çalışılan ülkenin şartlarına göre yapıyorlar ve Türkiye'den çok daha yüksel maaşlarla personeller istihdam ediliyor.

ALMANYA'DA 3.500 EURO'DAN BAŞLAYAN MAAŞLARLA ÇALIŞMA İMKANI

2022 yılı verilerine göre Almanya'da özellikle bazı mesleklerde ciddi bir personel ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyaç Almanya içinden karşılanamadığı için yurt dışından personel temini yapılıyor. Ülkede Türk vatandaşlarının çok fazla olmasından dolayı herhangi bir adaptasyon probleminin yaşanma ihtimalinin düşük olmasından dolayı Türkiye vatandaşlarla tercih ediliyorlar. Özellikle şoför, hasta bakıcı, sağlık çalışanı, hizmet sektörü gibi mesleklerde personel alımları yapılıyor. Bu işlere başvuru yapmak için ilgili kariyer siteleri üzerinden Alman firmaları ile iletişime geçmek gerekiyor. Kabul edilenler alacakları davet ile vize sorununu aşabiliyorlar. Almanya'da bu işler için maaşların 3.500 Euro seviyesinde başladığı bildirildi.

KATAR, IRAK, GÜRCİSTAN, AZERBAYCAN, ROMANYA İNŞAAT PERSONELLERİ ALIMLARI YAPILIYOR

Türk firmaları yurt dışında yaptıkları projeler için personel teminlerine ara vermeksizin devam ediyorlar. Özellikle Katar, Irak, Gürcistan, Azerbaycan, Romanya gibi ülkelerde Türkiye'den personel alımı yapılıyor. Bu personeller .eşitli inşaat projelerinde çalıştırılıyorlar. Kalifiye elemanlar tercih sebebi de olsa tecrübesin personellere de bu alanda iş imkanı verilebiliyor. Çalışılan işe, işi veren firmaya, işin bulunduğu ülkeye ve personelin niteliğine göre maaşlar değişebiliyor. 2.500 Dolar seviyesinden başlayan maaşlar nitelikli çalışanlar için 10 Bin Dolar olabiliyor. Bu işler için de kariyer sitelerinde başvuru imkanı bulunuyor.

Emlak365.com