Dünya Diken Üzerinde! Bir Bombada Çin'den Tayvan'dan Resmi Açıklama Yapıldı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından gözler Çin'e çevrildi. Çin uzun zamandır Tayvan konusunda uyguladığı stratejisinde sertleşti. Bir savaşında Asya'da çıkmasından korkuluyor.
Dünya Diken Üzerinde! Bir Bombada Çin'den Tayvan'dan Resmi Açıklama Yapıldı

Rusya'nın yaklaşık 16 gün başlatmış olduğu savaşın bir dünya savaşına dönüp dönmeyeceği dünya kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Karadeniz'in kuzeyinde başlatılan savaşın ardından ise özellikle Asya'dan yeni son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İlk olarak Hindistan ile Pakistan arasında yaşanan gerilimden füze saldırısı haberi gelmişti.

Bu haberden hemen sonra bir son dakika haberi de Çin ve Tayvan'dan geldi.

HİNDİSTAN PAKİSTAN'A FÜZE ATTI"YANLIŞLIK OLDUK KUSURA BAKMAYIN" DEDİ

Asya'da birbiri ile geçmişten günümüze sorunlu olan iki ülke Hindistan ve Pakistan'da tansiyon yeniden yükseliyor. Rusya savaşından sonra Hindistan'a ait bir füze Pakistan topraklarına düşmüştü. Konuya ilişkin yapılan resmi açıklamada, füzenin teknik bir sorun nedeniyle Pakistan'a düştüğü füzenin düşmesi sonucu ise mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

"ÇİN'E KARŞI HAZIRLIK YAPIYORUZ"

Asya'da sorun yaşanan bir diğer bölge Tayvan. Donald Trump'ın ABD Başkanı olduğu dönemde sık sık gündeme gelen ve Çin ile ABD'nin karşı karşıya kaldığı Tayvan meselesi yeniden ısınıyor.

Rusya'nın Ukrayna savaşı sonrası Çin'den de bir hamle gelip gelmeyeceği merak edilirken Tayvan'dan resmi açıklama geldi.

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng parlamento oturumunda Çin'in tutumunu ve ülkesinin yapmış olduğu hazırlıklara değindi. Chiu Kuo-cheng konuşmasında "Gerçekten savaşa girerseniz, bu herkes için bir felaket olur. Tayvan savunma teşkilatı izliyor ve dinliyor, ama biz çenemizi kapalı tutuyoruz. Gelişmeleri takip ediyor ve kendimizi hazırlıyoruz, ama açıkça tartışmıyoruz" dedi.

Çin uzun zamandır Tayvan'ın kendisine bağlanmasını istiyor.