Düzce'de şiddetli deprem, AFAD açıkladı! Binalar hasar gördü, yaralılar tedavi altına alındı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamalara göre Düzce’nin Gölyaka ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem neticesinde bazı binalarda hasarlar meydana gelirken panik nedeniyle yaralanan vatandaşlar tedavi altına alındılar. Gelişmelere dair resmi açıklamalar ardı ardına yapıldı.
Düzce'de şiddetli deprem, AFAD açıkladı! Binalar hasar gördü, yaralılar tedavi altına alındı!

Türkiye deprem gerçeği ile bir defa daha karşı karşıya kaldı. Daha önce yıkıcı depremlerle karşılaşan Düzce’de şiddetli bir deprem meydana geldi. Bu depreme dair gelişmeler resmi olarak açıklanırken vatandaşlar büyük bir panik yaşadılar. Deprem bazı binalarda yıkıma neden olurken sarsıntı nedeniyle panik yapan bazı vatandaşlar yüksekten atlayarak yaralandılar.

DÜZCE FENA SALLANDI!

AFAD Deprem Dairesi meydana gelen depreme dair bilgilendirmede bulundu. Buna göre deprem Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana geldi 5.9 büyüklüğünde olan bu deprem oldukça yüksek sarsıntıya neden oldu. Resmi verilere göre deprem saat 04:08’de gerçekleşti. 6,81 km derinliğe sahip olan deprem sadece Düzce’de değil çevre illerde de net şekilde hissedildi. İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir’de de deprem sarsıntısı hissedildi.

Düzce'de şiddetli deprem, AFAD açıkladı! Binalar hasar gördü, yaralılar tedavi altına alındı!

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından bölgede 34 artçı deprem daha meydana geldi. Bu artçı depremlerin en şiddetlisinin 4.3 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Vatandaşları büyük bir endişeye sevk eden bu sarsıntılar insanların sokaklara çıkmalarına, park ve bahçelerde gergin bir şekilde beklemelerine neden oldu.

Düzce'de şiddetli deprem, AFAD açıkladı! Binalar hasar gördü, yaralılar tedavi altına alındı!

BAZI BİNALAR HASAR GÖRDÜ

Düzce’de meydana gelen depremden dolayı kentte bazı binalarda hasarlar meydana geldi. Düzce Adliyesi’nde çatıdan kopan bazı beton parçaları yere düştü. İl genelinde bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar oldu. Evlerde eşyalar düşerek hasar gördüler. Deprem dolayısıyla kentte bir alt geçitte de çökme olduğu ihbarı yapıldı. Tedbiren Düzce’de elektrikler kesilerek olası bir deprem durumunda hasarın büyümesinin önüne de geçilmek istendi.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaparak Düzce depremi neticesinde yaralananlara dair bilgilendirmede bulundu. Konuya dair Bakan Fahrettin Koca, “Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere toplam 35 yaralımız vardır. Sağlık kurumlarımızda yaralılarımızın tedavileri sürmektedir.” dedi.

Gerçekleşen deprem neticesinde Düzce’de panik yapan 63 yaşındaki bir kadının kalp krizi geçirerek vefat ettiği de bildirildi.

Öte yandan meydana gelen depremden dolayı bugün Düzce, Sakarya ve Bolu’da eğitime 1 gün ara verildi. Kamuda çalışan engelliler ile hamile kamu personellerinin idari izinli sayılacakları belirtildi.