E-Devlet Emeklilik Başvurusu Online Nasıl Yapılır, Ne Zaman, Kaç Günde Sonuçlanır?

SGK'ya gitmeden internetten emeklilik başvurusu için e-Devlet kapısı açıldı. Posta yolu ile emeklilik başvurusu yapmak yerine e-devlet'ten emeklilik başvurusu yapılır mı, nasıl yapılır?
E-Devlet Emeklilik Başvurusu Online Nasıl Yapılır, Ne Zaman, Kaç Günde Sonuçlanır?

Emekli olmak için aranılan şartları taşıyan kişiler emeklilik başvurusu yaparak maaş bağlatma hakkına sahip olmaktadır. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde devlet tarafından kurulan e-Devlet sistemi üzerinden pek çok işlem artık online olarak yapılırken bu işlemlerin başında emeklilik başvurusu, dul ve yetim aylığı başvuruları yer almaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK üzerinden yapılan başvurular artık günümüzde e-Devlet sistemi ile yapılan entegrasyon sayesinde artık internetten yapılabiliyor. Emekli olmak için aranılan şartları taşıyan kişiler e-Devlet şifresi olması durumunda internet üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra burada yer alan menü üzerinden online olarak SGK'ya gitmeden internetten online emeklilik başvurusu yapabiliyor.

SGK'YA GİTMEDEN İNTERNETTEN ONLİNE E-DEVLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Emeklilik başvurusu için tarihin büyük önemi bulunmaktadır. Çünkü kişinin emekli aylığı bağlanma tarihi olarak başvuru tarihi temel alınır. Bu nedenle kişinin emeklilik başvurusu tarihi için gecikmeye düşmemesi gerekir. Başvuru tüm SGK Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlükleri üzerinden şahsen yapılabileceği gibi aynı zamanda e-devlet üzerinden online olarak ta yapılabilmektedir. Bunun için e Devlet sitesine girdikten sonra arama bölümüne emeklilik başvurusu yazmanız yeterli olacaktır.

E-Devlet Emeklilik Başvurusu Online Nasıl Yapılır, Ne Zaman, Kaç Günde Sonuçlanır?

Karşınıza gelen Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi Sosyal Güvenlik Kurumu linkini tıkladıktan sonra gelen yeni pencerede sağ üst bölümde yer alan yeni başvuru linkini tıklayarak açılan pencerede online emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

E-Devlet Emeklilik Başvurusu Online Nasıl Yapılır, Ne Zaman, Kaç Günde Sonuçlanır?

Malulen emeklilik başvurusu için emekli aylığı almak isteyen kişilerin sağlık kurullarına sevk edilmeleri gerektiği için şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ GÜN GEREKLİ KADIN / ERKEK, EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

Emeklilik başvurusu yapabilmek için kadın ve erkeklerin aranılan şartları taşımaları gerekir. 08.09.1999 günü ve sonrası işe giren erkekler için 60 yaş 7 bin prim günü şartı aranırken Kadınlarda ise bu sınır 7200 gün şartı ve 58 yaş olarak uygulanmaktadır. 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe girenler için ise işe giriş tarihine göre hesaplama yapılmakta olup emeklilik yaşı işe ilk giriş tarihine ve prim gün sayısına göre hesaplanıyor. Yine bu kişilere 3600 günden emeklilik hakkı da tanınıyor.