e-Devlet Üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır 2022?

Oturduğu adresten başka bir adrese taşınan vatandaşların mutlaka adres değişikliği yapması gerekiyor. 2022 ikamet adresi değişikliği e-Devlet üzerinden nasıl yapılır, adres değişikliği bildirim süresi ne kadar?
e-Devlet Üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır 2022?

Yeni bir eve taşınırken yapılması gerekenler arasından adres değişikliği de yer alıyor. Taşınma süreci hem heyecanlı hem de oldukça zorlayıcı ve stresli bir süreç oluyor. Eşyaların taşınması, yeniden yerleştirilmesinin yanı sıra taşınma işleminden sonra ikametgâh değişikliği de yapılması gerekiyor. Adres değişikliği yapmak isteyenler e-devlet üzerinden adres değişikliği nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyor.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR 2022?

Adres değişikliği yapmak için iki farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki bağlı bulunulan Nüfus Müdürlüğüne gitmek. İkinci aşama da e-Devlet üzerinden online olarak adres değişikliği yapmak. Öncelikle e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. Ardından Sadece kendim için adres bildiriminde bulunacağım." ya da "Kendim ve aynı konutu paylaştığım aile fertleri için adres bildiriminde bulunacağım." seçeneklerinden uygun olan seçilir. Taşınma tarihi kısmı mutlaka doldurulması gereken bir alan. Ardından yerleşim yeri adres bilgileri girilir. Bildirim yöntemi olan mobil imza, elektronik imza, SMS ile doğrulama seçeneklerinden biri seçilir. Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra onaylanarak adres değişikliği bildirim işlemi tamamlanmış olur.

e-Devlet Üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır 2022?

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİM SÜRESİ NE KADAR?

Bir başka yere taşınılması durumunda yasal olarak adres değişikliği bildirimi yapılması gerekiyor. Taşınma işleminden sonra 20 gün içerisinde adres değişikliği bildirimi yapılmaması durumunda cezai işlem uygulanıyor. Cezai işleme maruz kalmamak için adres değişikliği bildiriminin belirlenen süreler içerisinde yapılması gerekiyor. Adres değişikliği bildirimi yapılmaması durumunda uygulanan ceza miktarı 94 TL. Bu cezanın 1 ay içerisinde ödenmemesi durumunda faiz uygulanıyor. Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunulması durumunda ise 1.963 TL para cezası uygulanıyor.