E-Devlet üzerinden başvurular başladı! Başvuru yapan o kişilere barınma yardımı yapılacak!

Gerçekleşen depremlerin ardından evlerini kaybeden depremzedelerin yaşayabilmesi için konteyner evler kurulmaya başlandı. Deprem bölgelerinde bulunan kişilerin yapacakları başvuru sonucunda konteyner yardımı yapılacağı açıklandı.
E-Devlet üzerinden başvurular başladı! Başvuru yapan o kişilere barınma yardımı yapılacak!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından afet bölgesi olarak ilan edilen yerlerde yaşanan felaket nedeni ile pek çok bina yıkılmıştı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu felakette bunun yanı sıra depremden sağ olarak kurtarılan on binlerce depremzedenin de barınma, yiyecek gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçildi. 

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden de vatandaşların da birlik olarak yardımların ulaştırıldıkları bu deprem bölgelerinde binlerce vatandaş için destekler gelmeye başladı. Tüm bu ihtiyaçların yanı sıra da devlet tarafından da vatandaşlara ilk etapta konteyner desteklerinin verileceği açıklanmıştı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI! 

Daha önce depremin hissedildiği illerden biri olan Gaziantep'te yaptığı açıklama ile birlikte vatandaşlar ile yaptığı görüşmelerde deprem bölgesinde vatandaşların zorluk çekmemesi adına konteyner kentlerin kurulacağını, "Bütün bunlara rağmen örneğin bir Katar, 10 bin konteyner gönderiyor ama bunları şimdi taşımak için gemi bulamıyoruz. Şimdi görüştüğümüz bazı gemiler inşallah kısa zamanda oradan yükleme çalışmalarını başlatacak ve bunlar Dünya Kupası'nda Katar'ın özel yaptırdığı konteynerler. Bunları buraya taşıdıktan sonra burada da dağıtımını illerimize göre yapacağız. Çünkü sadece çadırlarla bu işi götürelim istemiyoruz. Çadır yerine şu kış mevsiminde en azından bu konteynerler dayalı döşeli, vatandaşlarımızın çok zorda olanlarını oraya yerleştirelim diyoruz. Bu kış mevsimini çok daha huzurlu geçirelim istiyoruz." şeklinde yaptığı açıklamalarda bulundu. 

BAŞVURULAR BAŞLADI! 

Tüm bunların yanı sıra da konteyner kentler için e-Devlet üzerinden de başvuruların başladığı ifade edildi. Alınacak olan bu başvuruların sonucunda deprem bölgesinde evlerini kaybetmiş ve konteyner kentlerde kalmak isteyen kişilerin AFAD tarafından alınan başvurularını gerçekleştirilmesi halinde başvuruların tamamlanabileceğini açıkladı. 

E DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURULAR YAPILABİLECEK! 

Pek çok vatandaş tarafından da bu başvuruların nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda merak edilenler artmaya başladı. e-Devlet üzerinden kişilerin kendi T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra AFAD KONTEYNER EV BAŞVURU EKRANI üzerinden kolay bir şekilde AFAD'a başvuruların gerçekleştirilebileceği öğrenilmiş oldu. 

AFAD tarafından yapılan bu açıklama ile birlikte evleri yıkılmış ya da ağır hasarlı olarak bilinen kişilerin bu başvuru ekranı üzerinden kolay bir şekilde başvurularını tamamlayabilecekleri öğrenildi.