E-okul kapandı mı, e-okul not girişi bitti mi, saat kaça kadar not giriliyor 2022?

Karne alma heyecanı yaşayan milyonlarca öğrenci, e-okul son not giriş tarihini araştırıyor. E-okul not girişi bitti mi, e-karne nasıl görüntülenir sorularının yanıtı haberimizde.
E-okul kapandı mı, e-okul not girişi bitti mi, saat kaça kadar not giriliyor 2022?

2021 - 2022 eğitim ve öğretim yılı 17 Haziran 2022 cuma günü sona eriyor. İkinci dönemin sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci yaz tatiline girecek.

Karne alma heyecanı yaşayan öğrenciler, e-okula son not giriş tarihini merak ediyor. Sınav notlarının yanı sıra kanaat notları da yıl sonu puanlarına doğrudan etki ediyor.

E-okul son not giriş tarihi ne zaman, e-okul ne zaman kapanıyor?

Öğrencilerin not girişinin yapıldığı e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım dönemlerinin haricinde sürekli olarak hizmet veriyor. Bakım işlemlerinin yanı sıra yoğunluk nedeniyle girişlerde gecikmeler de olabiliyor. e-Okul, karne alınana kadar erişimine devam ediyor. Öğretmenler, öğrencilerinin ikinci dönem notlarını girdikten sonra sisteme not girişi kapanıyor ancak e-okula erişim yine de sağlanabiliyor.

Öğrenciler, son not giriş tarihinden sonra e-okul üzerinden önceden karne notlarını öğrenebiliyorlar.

e-Okul sistemine not girişleri, 17 Haziran Cuma gününden önce yapılacak. Bu hafta Pazartesi ya da Salı günü not girişinin tamamlanması ve ardından karne basım sürecine geçilmesi bekleniyor.

e-Okul'dan karne notuna nasıl bakılır?

e-Okul VBS sistemi üzerinden karne notlarını da görmek mümkündür. Hem öğrencilerin hem de velilerin giriş yapabilmeleri için Veli Bilgilendirme Sistemi yazan kutucuğa tıkladıktan sonra ekranda yazan bilgiler girilmelidir. Sisteme giriş sağlandıktan sonra ekranın solunda bulunan '' e-Karne '' sekmesine tıklanır ve açılan sayfa üzerinden karne notları, takdir ve teşekkür belgesi gibi evraklara kolaylıkla ulaşılabilmektedir.