Ege Denizi'nde deprem! İki il fena sallandı, valilik açıklama yaptı!

Ege Denizi’nde bir deprem meydana geldi ve Türkiye’de iki il şiddetli bir şekilde sallandı. Depreme dair teknik detayları AFAD Deprem Dairesi açıkladı.
Ege Denizi'nde deprem! İki il fena sallandı, valilik açıklama yaptı!

Türkiye orta şiddetli depremlerle karşılaşmaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda Ege Bölgesi’nde depremler meydana gelmeye devam ediyor. Bölge halkını da depremlere karşı alıştıran bu sarsıntılara bir yenisinin daha eklendiği bildirildi. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklama ile son depreme dair bilgiler kamuoyuna duyuruldu.

EGE DENİZİ MİDİLLİ ADASI'NDA DEPREM!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre Ege Denizi’nde Midilli Adası açıklarında 5 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Depremin 14,14 km derinlikte olduğu bildirilirken Türkiye’de özellikle Çanakkale ve Balıkesir’de bu sarsıntı ciddi olarak hissedildi. Saat 04:52’de meydana gelen depremin merkez üssünün Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine 14,29 km uzaklıkta olduğu bildirildi.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR!

Bölgede son günlerde üst üste küçük ve orta büyüklükte depremler meydana geliyor. Son 10 saatte 4 deprem gerçekleşirken 5 şiddetindeki depremin ardından artçı sarsıntıların da sürdüğü bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı. Saat 05:59’da ise yine Midilli Adası merkezli 3,9 şiddetinde bir deprem daha gerçekleşti. Bu sarsıntılar Türkiye’nin Ege kıyılarında da hissediliyor. Bölgedeki vatandaşlar daha büyük bir depremin olmasından endişe ediyorlar.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI!

Gerçekleşen son depreme dair Çanakkale Valiliği bir açıklama yaptı. Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bugün saat 04:52’de Ege Denizi, Midilli Adası merkezli olarak gerçekleşen 5 şiddetinde depremin neticesinde alınan ilk bilgilere göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemiştir.” denildi.

DEPREM UZMANLARINDAN AÇIKLAMA!

meydana gelen depreme dair deprem uzmanlarının görüşleri merak ediliyor. Uzmanlar Ege Denizi'nde bu tür depremlerin sık sık olabileceğini ama bu depremlerin yıkıcı etkisinin olmayacağını bildirdiler. Bölgede yıkıcı etkisi olabilecek şiddet deprem ihtimalinin kısa vadede beklenmediği belirtildi.