Eğitime Kar Engeli Haberleri Arka Arkaya Geldi! 11 Mart'ta Hangi İllerde Kar Tatili Var, Okullar Kapalı Mı?

Çok sayıda şehirde etkili olan kar yağışlarından dolayı okullarda kar tatili olup olmayacağı merak ediliyor. Hangi şehirlerde okullar tatil edildi? 11 Mart 2022 Cuma kar tatili olan iller listesi...
Eğitime Kar Engeli Haberleri Arka Arkaya Geldi! 11 Mart'ta Hangi İllerde Kar Tatili Var, Okullar Kapalı Mı?

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası Türkiye’nin çok sayıda şehrini etkisi altına almaya başladı. Bu hava akımı nedeniyle bazı illerde yoğun kar yağışları meydana geliyor. Aybar kar fırtınasının etkilediği kentlerde günlük yaşamda ciddi aksamalar meydana geliyor. Kar yağışlarından dolayı insanlar zor anlar geçirmeye başladılar. Hayatın olağan akışını engelleyen kar yağışları eğitime ara verilmesini gerektirmeye başladı. Bazı şehirlerde okullarda kar tatili ilan edildi. 11 Mart 2022 Cuma günü hangi illerde okullar tatil edildi? Hangi şehirlerde eğitime ara verildi? İl il kar tatili ilan edilen şehirler...

İSTANBUL’A PAZARTESİ GÜNE KADAR KAR TATİLİ

Daha önce yapılan duyurulara göre İstanbul’da eğitime 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verildi. Bu süreçte il genelinde yüz yüze eğitim yapılmayacak. Okullar bu süre içerisinde kapalı olacak.

KOCAELİ’NDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Yoğun kar yağışlarına maruz kalan illerden birisi de Kocaeli oluyor. Kocaeli’de de eğitime kar tatili arası verildi. Bu kapsamda 11 Mart 2022 Cuma günü Kocaeli’nde tüm okullar kar tatilinde oldukları için yüz yüze eğitim yapılamayacak.

YALOVA’DA KAR TATİLİ KARARI

Aybar kar fırtınasının etki altına aldığı illerden birisi de Yalova oldu. Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre 11 Mart 2022 Cuma günü il genelinde eğitime ara verildi. Bu süre içerisinde yüz yüze eğitim yapılmayacağı kamuoyuna ilan edildi.

BURSA’DA YÜZ YÜZE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bursa Valiliği de beklenen açıklamayı yaparak kar tatilini duyurdu. İl genelinde okullara kar tatili arası verildi. 11 Mart 2022 Cuma günü Bursa’da okullarda kar tatili uygulanacak ve yüz yüze eğitim yapılamayacak.

SAKARYA, DÜZCE, BOLU, BİLECİK, BALIKESİR, TEKİRDAĞ, SİNOP, KAHRAMANMARAŞ KAR TATİLLERİ

Çok sayıda ilden ardı ardına kar tatili açıklamaları geliyor. Sakarya, Düzce, Balıkesir, Bolu, Bilecik, Tekirdağ, Sinop, Kahramanmaraş illerinde de valilikler açıklama yaparak eğitime kar tatili arası verildiği duyuruldu. Bu illerde 11 Mart 2022 Cuma günü yüz yüze eğitim yapılamayacak.

Öte yandan 11 Mart 2022 Cuma günü Bitlis, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Kars, Nevşehir, Karaman, Bayburt illerinde de okullara kar tatili verildi.