Ehliyet sahipleri bunu yapmazsınız 4.063 TL para cezası ödeyeceksiniz!

Ehliyet sahipleri dikkat! Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor. O tarihe kadar ehliyeti için bu işlemi yapmayan kişiler 4 bin 63 TL para cezası ile karşı karşıya kalacaklar.
Ehliyet sahipleri bunu yapmazsınız 4.063 TL para cezası ödeyeceksiniz!

Ehliyet sahipleri bunu yapmazsınız 4.063 TL para cezası ödeyeceksiniz! Ehliyeti olan kişilere yönelik olarak uygulanacak olan para cezaları 2023 yılında arttırılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile eski tip ehliyeti olanlara son yenileme tarihi hatırlatılması yapıldı. 

Hatırlanacağı üzere Türkiye'de ehliyet sistemi değiştirilmiş, 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yeni tip ehliyet sistemine geçiş yapılmıştı. Eski tip ehliyetler için de yenileme süresi belirlenmiş, bu süre sonuna kadar ehliyetini değiştirmeyen kişilerin trafikte yakalanması durumunda hem ehliyetlerine el konulacağı hem de para cezası uygulanacağı açıklanmıştı. 

ESKİ TİP EHLİYETİNİ DEĞİŞTİRMEYENLERE KRİTİK PARA CEZASI UYARISI! 

Araç sahibi olup sürmek isteyen kişilere yönelik olarak ehliyet sahiplerine son kullanma tarihi uyarısı yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada eski tip ehliyetleri yenileme süresi için yapılan uzatma hatırlatılırken eski tip ehliyetlerin yeni geçerlilik süresi 31 Aralık 2024 olarak ilan edilmişti. 

Yani eski tip ehliyeti olan kişiler 31 Aralık 2024 tarihi dolana kadar bu ehliyetleri ile arabalarını sürmeye devam edebilecekler. Ancak 1 Ocak 2025 tarihi itibari ile eski tip ehliyeti ile araba sürdükleri belirlenen kişiler para cezası ödemek zorunda kalacaklar. Söz konusu para cezası 4 bin 63 TL olarak uygulanacak. 

 EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Ehliyet yenileme randevusu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından alındığı belirtilerek gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıranlar yenileme işlemlerini kolayca yapabilecek. 

31 Aralık 2024 tarihi itibari ile ehliyetler için son yenileme tarihi süresi dolacak. Son tarihe yaklaşırken kalabalık olabileceği yönünde uyarılarak erken yapılması öneriliyor.