Ehliyet sahiplerine son dakika duyurusu geldi! Eski tip ehliyetleri son değiştirme tarihi uzatıldı

Ehliyeti olanlara son dakika duyurusu geldi. Hatırlanacağı üzere Türkiye'de ehliyetler için yeni bir değişikliğe gidilmiş, eski ehliyetler için ise 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirme yapılması zorunlu hale getirilmişti.
Ehliyet sahiplerine son dakika duyurusu geldi! Eski tip ehliyetleri son değiştirme tarihi uzatıldı

Hatırlanacağı üzere Türkiye'de ehliyet belgesi için uygulanan sistem değiştirilmiş ve araç sahiplerine 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yeni ehliyetler verilmeye başlanmıştı. Ehliyet kartı alan kişiler bu tarih itibari ile yeni kartlarını almaya başlarken bu tarihten önce ehliyetini alan kişiler için ise eski ehliyet kartlarını yenilemeleri için 31 Aralık 2022 tarihine kadar süre verilmişti. 

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika duyurusu ile eski tip sürücü belgelerini değiştirmek için verilen son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 tarihinden 2 sene daha uzatıldı. Son dakika olarak yapılan duyuruda eski tip sürücü belgelerini son değiştirme tarihi böylelikle 31 Aralık 2024 olarak revize edildi. 

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİ OLANLAR DİKKAT! SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN DOLACAK?

Ehliyet belgesi olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika duyurusu İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Yapılan son dakika duyurusunda "Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe giren Geçici 10 uncu maddesi ".... Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilmiş olan ve 2918 sayılı Kanuna göre değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri beş yıl içinde tamamlanır. Gerekmesi halinde bu süre İçişleri Bakanlığınca uzatılabilir." hükmündedir 

Ehliyet sahiplerine son dakika duyurusu geldi! Eski tip ehliyetleri son değiştirme tarihi uzatıldı

Bu kasamda ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ekim 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, Bakanlığımızca 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 3 sene süre ile uzatılmıştır "ifadelerine yer verildi.