Ehliyet yenileme son gün ne zaman, hangi belgeler gerekiyor? Sürücü belgesi yenileme ücreti 2022

2016 yılından önce düzenlenen ehliyetler için EGM'den önemli bir uyarı geldi. Vatandaşların son tarihten önce ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.
Ehliyet yenileme son gün ne zaman, hangi belgeler gerekiyor?  Sürücü belgesi yenileme ücreti 2022

İçişleri Bakanlığı tarafından 2016 yılından önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süre daha önce uzatıldı. Eski tip ehliyetini kullanmaya devam edenler için kritik tarih yaklaşıyor. Belirtilen tarihe kadar ehliyetini değiştirmeyen kişiler için cezai işlem uygulanması söz konusu olacak.

Ehliyet yenileme için son tarih ne zaman?

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi adına verilen süre 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılmıştı. Oluşabilecek cezaların önüne geçilmesi adına sürücülerin 2022 yılı sonuna kadar ehliyetini yenilemesi gerekiyor. Yenileme işlemi son günü için kısa bir süre kalırken, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de konu hakkında ehliyet sahiplerini uyardı.

2022 ehliyet nasıl yenilenir, ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyetini yenilemek isteyen sürücülerin öncelikle RANDEVU NVİ GOV TR adresi üzerinden ya da Alo 199 hattından randevu alması gerekiyor. Randevu saatinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri şubesine giden kişiler, 1 liralık değişim ücretini (değişim kağıt bedeli) başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine İVD GİB GOV TR adresi üzerinden ya da bankaya yatırması gerekiyor.

Bu işlemin ardından yeni tip ehliyet sahibi olmak isteyenlerin ileriki süreçte ehliyetlerini kaybetmeleri ya da çaldırmaları durumunda ödeyecekleri ücret 340 TL oluyor.

Ehliyet yenilerken gerekli belgeler neler?

Ehliyet yenileme işlemi sırasında başvuru sahibinin yanında nüfus cüzdanı, eski sürücü belgesi, son 6 ay içerisinde çekilmiş güncel biyometrik fotoğraf, 'sürücü olur' yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu olmalıdır.

Emlak365.com