Ekmeğin 5 TL Yolcuğu Başladı! Zam Yapılmıştı Bir Daha Yaptılar

İstanbul'da kısa süre önce zam yapılan ekmek fiyatlarına bir zam daha yapıldı. Son zammın ardından 210 gram ekmek fiyatı 3.50 TL oldu.
Ekmeğin 5 TL Yolcuğu Başladı! Zam Yapılmıştı Bir Daha Yaptılar

İstanbul'da Kasım ayının başında ekmek fiyatları 2 TL'ydi. Kasım ayında kentte, ekmek fiyatları için zam yapılması talep edilmiş bu talep İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından kabul edilmişti.

Ekmek fiyatlarına 10 Kasım'da yansıtılan bu zammın üzerine iki zam daha yapıldı. Kasım ayı sonunda ekmek fiyatlarına gizli bir zam yansıtıldı. Bu zam ile birlikte ekmeğin gramı 220 gramdan 210 grama indirildi. Bunun yanında fiyatlar ise 2.5 TL'den 3.00 TLye yükseltildi. Daha bu zam kararının etkileri geçmeden ekmek 3.5 TL oldu.

BİRÇOK FIRIN 3.5 TL'DEN SATMAYA BAŞLADI

Hatırlanacağı üzere İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam yapılması için Ağustos ayında teklif verilmişti. İTO bu teklifi Kasım'da onayladı. Ekmek fiyatları 10 Kasım tarihinde 2.00 TL'den 2.50 TL'ye yükseltildi. Bu zammın üzerine ise iki zam geldi. Son zammın ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde fırıncılar fiyatları artırmaya başladılar. Buna göre İstanbul Kadıköy ve Ataşehir de ekmeğin fiyatı 3.50 TL oldu.

5 TL Olması Gerekiyor

Zamların ardından İstanbul Ataşehir'de fırıncılık yapan bir esnaf zamların girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı yapıldığını söyledi. Fiyatların artmasının kendilerini de çok etkilediğini söyleyen fırıncı "iyatların artması bizi olumsuz etkiliyor. Hem vatandaşa karşı mahcubiyet yaşıyoruz. Bu durumun en mağdurları bizleriz. Un maliyetleri 1 yıl içerisinde yüzde 300 arttı. Yılbaşından sonra fiyatlar artarsa 4-5 lira olabilir. Bu şartlarda giderse birçok fırıncı yakında olmayacak" yorumunda bulundu. Bir başka fırıncı ise bir sene önce 106 TL'ye aldığı unun 320 TL olduğu söyleyerek fiyatların şuanda 5 6 TL olması gerektiğini iddia etti.