Ekmek fiyatlarını düşürecek hamle! Bakan Özer açıkladı: 81 ilde kurulacak!

Ekmek fiyatlarını frenleyecek adımı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. 81 ilde kurulacak fabrika ile vatandaşlar ucuza ekmek alabilecek.
Ekmek fiyatlarını düşürecek hamle! Bakan Özer açıkladı: 81 ilde kurulacak!

Son dönemde yükselen ekmek fiyatlarına karşı yeni bir adım atılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya'da düzenlenen ' Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayına katıldı. Bakan Özer burada vatandaşların daha uygun fiyatla ekmek almasını sağlamak için başlattıkları çalışmayı anlattı.

Vatandaşa ucuz ekmek satılacak!

Bakan Özer, önceki hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ile ekmek satış reyonlarında günlük 50 bin ekmek üretim protokolü imzaladıklarını ve 1,5 TL'ye vereceklerini, belediyenin de ekmeği 2 TL'den satacağını söyledi.

Bakan Özer, ilk defa açıkladığını belirterek Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisesine ekmek fabrikası kuracaklarını ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşların ucuz fiyatla ekmek almasını sağlayacaklarını ifade etti.

Son dönemde ekmek fiyatlarının 4-5 liraya yükseldiği haberlerinin çıkması ardından harekete geçilerek vatandaşların ucuz ekmek ile buluşturulması hedefleniyor. Fırıncılar yüksek maliyetler nedeniyle ekmeğe zam yapmak durumunda kaldıklarını belirtiyor. Belediyelerin halk ekmek büfelerinde ise ekmek genellikle 2 TL'ye satılıyor.

Ekmek fiyatlarını düşürecek hamle! Bakan Özer açıkladı: 81 ilde kurulacak!

Bakan Özer'in açıklamalarına göre, Türkiye'nin tüm illerinde meslek liselerine kurulacak fabrika ile üretim artırılacak ve ekmek daha uygun fiyatlarla vatandaşa ekmek ulaştırılabilecek.

Öte yandan daha önce de meslek liselerinde kağıt havlu üretilmeye başlandığı ve 2022 - 2023 eğitim döneminde tüm okullarda öğrencilerin lavabolarda kağıt havlu kullanabileceği ifade edildi. Meslek liseleri, pandemi döneminde de aktif rol oynamış ve özellikle maske üretimi konusunda büyük bir emek sarf etmişti.