Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza hakkında yeni gelişme!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezaları için Cumhuriyet Savcısı itirazda bulunarak kararın düzeltilerek onanmasını talep etti.
Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza hakkında yeni gelişme!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir süre önce YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesi ile verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası ile alakalı yeni gelişmeler yaşandı. Mahkemenin gerekçeli kararı açıklamasının ardından Cumhuriyet Savcısı harekete geçerek karara itiraz etti.

SAVCILIK KARARA İTİRAZ ETTİ!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davası Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan itiraz ile İstinaf Mahkemesi’ne taşınmış oldu. Savcılık karara itiraz gerekçesini de itiraz dilekçesinde bildirdi. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun suç teşkil eden eylemi basın önünde alenen işlediğinden 125/4. maddeye göre artırım yapılması gerekirken sehven 125/6. maddenin yazılarak yazım hatası yapıldığı bildirildi.

5 GÜN FAZLA HAPİS CEZASI VERİLMİŞ!

Savcılığın sunduğu dilekçede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezada 1/6 oranında artırım yapılarak 1 yıl 9 ay hapis cezası verildiği, İmamoğlu’nun eylemini kamu görevlilerine karşı işlediği gerekçesiyle yarı yarıya oranında artırım yapılarak 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığına dikkat çekildi. Verilen cezanın 5 gün fazla olduğu ifade edilerek hapis cezasının düzeltilerek kararın onanması Savcılık tarafından talep edildi.

İSTİNAF MAHKEMESİ KARAR VERECEK!

Savcılık tarafından yapılan itirazın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında davada bir başka aşama başlayacak. Dava bir üst mahkemede görülerek karara bağlanacak. Ardından ise Yargıtay aşaması başlatılarak davada nihai karar verilecek. Ancak bu sürenin ne kadar sürebileceği bilinmiyor. Yargıtay daha önce benzer örneklerde bazen çok kısa sürede karar almış bazen de bu süre 2-3 yılı bulmuştu.