Ekrem İmamoğlu'ndan CHP'de değişim çağrısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi internet sitesi üzerinden CHP'de değişim çağrısında bulundu.
Ekrem İmamoğlu'ndan CHP'de değişim çağrısı!

Son dönemde CHP'de gidilmesi beklenen değişiklikler gündeme gelirken konu ile ilgili bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı resmi internet adresi üzerinden paylaşımda bulundu. CHP'de gidilmesi beklenen değişiklikler gündem olurken pek çok isim tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Genel Başkanlığı'nı bırakması gerektiği konusuna katıldığını ifade etti.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN HAMLE GELDİ!

Durum bu şekilde iken CHP Genel Başkanlığı için bazı isimlerin de gündeme gelmeye başladığı ifade edildi. Bugün Ekrem İmamoğlu tarafından gelen hamle ise gündem oldu. İnternet sitesi üzerinden değişim çağrısında bulunan İmamoğlu, "Devletin dejenere edildiği son yıllarda Türkiye'nin muhalif partileri demokrasinin korunmasında yetersiz kaldılar. Oysaki siyasi partiler demokrasinin asli bekçileridir, demokrasiyi koruma ve geliştirme sorumlulukları vardır. Muhalefet vatandaş için sadece bir alternatif değil, aynı zamanda demokrasi için vazgeçilmez bir denge ve denetleme unsurudur." şeklinde yaptığı açıklama ile gündeme geldi.

HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇTI!

Yayımlanan internet sitesi üzerinden CHP'de yaşanan bu son hareketlilik hakkında halkın fikirlerini almak istediğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, "Bu mecra, 'Nasıl bir Türkiye, nasıl bir CHP, nasıl bir siyaset, nasıl bir muhalefet?' sorularına yanıtlar aramak ve mümkün olan en yüksek sayıda vatandaşı değişim sürecine katılmaya davet etmek üzere tasarlanmıştır. Zira demokrasiyi geliştirmek, özgürlükleri korumak ve refahı artırmak sadece siyasi partilerin değil, aynı zamanda seçmenlerin de görevidir. Bu nedenle değişim sürecinde her coğrafya ve katmandan vatandaşımızın sesine kulak vermeyi, onların talep ve isteklerini siyasal zemine taşımayı olmadan olmaz bir görev kabul ediyoruz. Bu mecra, mümkün olan en yüksek sayıda vatandaşı değişim sürecine katılmaya davet etmek üzere tasarlanmıştır. Değişerek iktidar olma, ülkemizi demokrasi ve uygarlık yolunda yukarıya taşıma hedefiyle çıktığımız bu yol, tüm vatandaşlarımızın katılımına açıktır. Bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamak, özgür ve müreffeh bir toplum, adil bir paylaşım sistemi ve demokratik bir devlet isteyen her vatandaşımızı bizlerle iletişim kurmaya, aşağıdaki butonu tıklayarak ulaşılacak form üzerinden değişimle ilgili görüş ve önerilerini paylaşmaya davet ediyoruz." şeklinde ifadeler ile internet sitesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Her vatandaşın görüş bildirme hakkının bulunduğuna dikkat çekildi.