Ekşi Sözlük için bir erişim engeli kararı daha!

Ekşi Sözlük ile alakalı olarak yeni bir karar alındığı bildirildi. Bir süre önce erişime kapatılan Ekşi Sözlük hakkında son dakika kararı alındığı açıklandı.
Ekşi Sözlük için bir erişim engeli kararı daha!

Ekşi Sözlük hakkında başlatılan soruşturma neticesinde bir süre önce bu platformun erişime kapatılması hakkında mahkeme kararı çıkmıştı. Ekşi Sözlük ile alakalı olarak bugün çok önemli gelişmeler yaşandı. Platformun avukatları tarafından erişeme engelleme kararının kaldırılması amacıyla bugün itiraz yapıldı. Bu itiraz Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından görüşülerek karara bağlandı.

ERİŞİM ENGELİ KALDIRILMIŞTI!

Ekşi Sözlük hakkında verilen erişim engelleme kararına yapılan itirazı değerlendiren Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği yapılan itirazı haklı bularak bu kararı kaldırdı. Alınan bu kararın ardından yetkili birimlerin Ekşi Sözlük’ün erişime yeniden açılmasını sağlamaları bekleniyordu. Ancak Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin erişim engeli kararının kaldırılması kararına da itiraz yapıldı.

YENİDEN ERİŞİM ENGELİ KARARI!

Ekşi Sözlük için bugün erilen erişim engelini kaldırma kararına yapılan itiraz Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından görüşüldü. Bu akşam saatlerinde itirazı değerlendiren 5. Sulh Ceza Hakimliği Ekşi Sözlük hakkında erişim engelleme kararını kalıcı hale getirdi. Kesin olarak onaylanan karar ile beraber Ekşi Sözlük’ün erişime açılması umudu da tükendi.

Ekşi Sözlük’te yer alan bazı içerikler nedeniyle geçtiğimiz günlerde soruşturma başlatılmış ve mahkeme tarafından erişim engeli kararı verilmişti. Türkiye’de erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük’e kimse giriş yapamıyor. DNS ve VPN sistemlerini kullananlar Ekşi Sözlük’e giriş yapabiliyorlar. Bu yolu da çok sayıda kişi kullanmadığı için Ekşi Sözlük’ün erişim engeli bu platform için çok büyük bir sorun olarak değerlendiriliyor.