Ekşi Sözlük için erişim engelleme kararı! Neden kapatıldı, açılacak mı, kim şikayet etti?

Türkiye'nin en çok bilinen sosyal medya platformlarından ve internet sözlüklerinden olan Ekşi, Sözlük hakkında erişim engelleme kararı verildi. Ekşi Sözlük neden kapatıldı, ne zaman açılacak?
Ekşi Sözlük için erişim engelleme kararı! Neden kapatıldı, açılacak mı, kim şikayet etti?

Türkiye’nin önemli sosyal medya platformlarından olan Ekşi Sözlük hakkında çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ekşi Sözlük yöneticileri tarafından da duyurulan bu gelişmeye göre Ekşi Sözlük için erişim engelleme kararı verildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kararı ile kapatılan Ekşi Sözlük ile alakalı olarak araştırmalar hız kazandı. Ekşi Sözlük neden kapatıldı? Ekşi Sözlük açılacak mı? Ekşi Sözlük için kim şikayetçi oldu?

EKŞİ SÖZLÜK’ÜN KAPATILMASININ NEDENİ NE?

Ekşi Sözlük için verilen erişim engelleme kararının nedeni araştırılıyor. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ekşi Sözlük yöneticisi Başak Purut sosyal medya platformu Twitter üzerinden kısa bir açıklama yaparak, “Biraz önce Eksi Sözlük hakkında bir engelleme kararı olduğunu öğrendik. Konuyu araştırıyoruz. Bilgi edindikçe paylaşacağız.” dedi.

Ekşi Sözlük için bir süredir sosyal medyada iktidara yakın bazı kesimler tarafından kapatılmasına ilişkin mesajlar paylaşılıyordu. Özellikle dini konularda Ekşi Sözlük platformunda yazılan bazı mesajların şikayetlere rağmen kaldırılmaması konusunda Ekşi Sözlük yönetimi eleştiriliyordu. Bu konuda yapılan şikayetlerle alakalı olarak kapatma kararının alınmış olma ihtimali yüksek olarak görülüyor. Ancak konuya dair herhangi bir detay açıklama yapılmadı.

Ekşi Sözlük için erişim engelleme kararı! Neden kapatıldı, açılacak mı, kim şikayet etti?

EKŞİ SÖZLÜK AÇILACAK MI?

Ekşi Sözlük için verilen erişim engelleme kararının detayları bilinmeden ne zaman açılacağına dair bir fikir yürütmek oldukça zor. Kapatma gerekçesine göre Ekşi Sözlük’ün yeniden açılmasına dair bir süreç yaşanması gerekebilir. Ekşi Sözlük şikayete konu olan mesajları kaldırdıktan sonra yeniden erişime açılabilir. Bu konuda bir mahkeme kararı var mı, neden kapatıldı, gerekçesi ne, kararı kim aldı gibi detaylarla Ekşi Sözlük’ün erişim engelinin kaldırılması gündeme gelebilecek.