El Titremesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

El titremesi için hangi doktora gidilir, yazımızda değindik. Sizde el titremesi sorunu ile karşı karşıya iseniz hangi doktora gitmeniz konusunda yazımızı inceleyebilir; merak ettiğiniz her şeye sayfamız üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.
El Titremesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

El titremesi için gidebileceğiniz alan nöroloji bölümüdür. Tıp dilinde tremor olarak bilinen hastalık, stres dışında başka sebeplere dayandırılarak ortaya çıkabilir. Stres, heyecan, kan şekerinin düşmesi gibi ruhsal hastalıklar ile el titremesi sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bütün yaş gruplarında el titremesi görülebilir. Günlük hayatı etkilemediği sürece sorun teşkil etmeyen el titremesi gündelik hayatınızı etkilemesi halinde vakit kaybetmeden nöroloji uzmanına başvurmanız önerilir.

El Titremesine Hangi Bölüm Bakar? 

El titremesine bakan bölüm nörolojidir. Günlük hayatınızı etkileyen ciddi boyuta gelen el titremesi muhakkak uzman bir hekime başvurmanızı gerektirir.

El Titremesi Neden Oluşur? 

El titremesinin nedenlerinden bazıları şunlardır: Yorgunluk, stres, kan şekeri düşüklüğü ve ruhsal nedenler.

El Titremesi Nedir? 

El titremesi günümüzün hayatın her alanında karşınıza çıkabilen ritmik ve istemsiz kas hareketleridir. Yorgunluk, heyecan ve stres durumlarında ortaya çıkar. Aşırı çay ve kahve tüketimi de el titremesine neden olan önemli etkenlerdendir.

El Titremesi Nasıl Geçer? 

El Titremesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

El titremesini önlemek için ellerinizi çok fazla yormadan dinlendirmeniz gerekir. Alkol ve gaz içeceklerini de çok fazla tüketmemelisiniz. Sinir ve stresten uzak durarak ruh sağlığınızı korumalısınız. Kafein, çay tüketiminin azaltılması el titremesinin önüne geçen önemli faktörlerdendir. Uzmanınızın gösterdiği gerekli el ve kol egzersizlerini düzenli, periyodik olarak yapmanız önerilir. Asitli içeceklerden uzak durmanın yanında kan şekerini dengede tutmak ta el titremesi önleyen önemli faktörler arasında yer alır. Gelişim çağında en çok 11 saat yetişkinlerde en fazla 9 saat uyku uyumak vücut ve ruh sağlığınızı önemli ölçüde koruyacaktır.

El titremesi bazı durumlarda çok sık yaşanabilmektedir. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen el titremesi pek çok rahatsızlığın belirtisi olabilir. El, ayak parmak titremesi oluşması halinde nöroloji bölümünden destek alabilirsiniz. Herhangi bir işle uğraşırken elinizde titreme probleminin oluşmaması için muhakkak alanında uzman bir nöroloji doktoruna görünmelisiniz. Sağlık kuruluşuna yaptığınız müracaat sonrasında kan şekeri ölçümü yaptırmak için dâhiliye bölümüne başvurabilirsiniz.