Elazığ'da büyük deprem fırtınası! Ahmet Ercan Palu Bingöl sıkıntılı diyerek uyardı

Türkiye henüz Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan asrın afetinin şokunu atlatamadan Bingöl ve Elazığ bölgesi için uyarı yapıldı.
Elazığ'da büyük deprem fırtınası! Ahmet Ercan Palu Bingöl sıkıntılı diyerek uyardı

Elazığ'da büyük deprem fırtınası! Ahmet Ercan Palu Bingöl sıkıntılı diyerek uyardı - 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın ilk olarak Pazarcık ardından ise Elbistan ilçelerini vuran ve 11 ilde büyük yıkımı da beraberinde getiren asrın felaketi 41 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. 

Yaşanan büyük deprem fırtınası ve yer kabuğunda meydana gelen kaymalar yakın fay hatları için de soru işareti oluşturmuştu. Deprem uzmanları meydana gelen büyük deprem nedeni ile en az 1 sene boyunca artçı depremlerin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulunurken bu seferde Bingöl ve Elazığ arasında meydana gelen depremler endişe yarattı. 

AFAD VE KANDİLLİ SON DAKİKA DEPREM HABERİ! BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU, ELAZIĞ DEPREMİ ŞİDDDETİ KAÇ?

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve fay hattında büyük kırılmaların yaşandığı deprem bölgesi depremin olduğu ilk günden bu yana şiddetli artçı sarsıntılar ile beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Ancak kırılan fay hattına komşu konumda bulunan fay hatlarında meydana gelmeye başlayan depremler panik ve endişe yarattı. Dün Elazığ merkez üslü çok sayıda deprem peş peşe yaşandı. 

Gece 03:37 sularında meydana gelen 4,7 şiddetindeki deprem insanları bir kere daha deprem korkusu ile uykularından uyandırdı. 

Ardından sadece 2 dakika sonra 4.8 şiddetinde ikinci bir artçı  deprem daha meydana geldi. 

Saat 04:07 sularında ise 4.6 şiddetinde bir deprem daha yaşandı. Peş peşe yaşanan depremler büyük panik ve endişe yaşanmasına neden oldu. 

Yaşanan depremi değerlendiren deprem bilimci Prof. Ahmet Ercan ise "Elazığ'ın kuzeyi; Palu- Bingöl arası sıkıntılı" diyerek yaşanan depremler için uyarıda bulundu.