Elazığ'da korkutan deprem! AFAD açıklama yaptı!

Türkiye deprem felaketinin ardından yaraları sarmaya çalışırken yeni depremler de meydana geliyor. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre akşam saatlerinde Elazığ'da korkutan bir deprem meydana geldi.
Elazığ'da korkutan deprem! AFAD açıklama yaptı!

Türkiye Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen şiddetli iki büyük depremin ardından büyük bir felaket ile karşı karşıya kalırken yeni depremler de olmaya devam ediyor. Bölgede hareketlenen fay hatları artçı depremler ile vatandaşları endişelendiriyor. Son olarak AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Elazığ Merkez'de bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 

AFAD DEPREMİ AÇIKLADI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre bu akşam saat 18:34'te bir deprem meydana geldi. Bölgede artçı depremler gün boyu devam ederken şiddetleri yüksek değildi. Ancak Elazığ Merkez'de gerçekleşen depremin şiddeti 4.6 olarak açıklandı. Deprem 7 km derinlikte meydana gelirken vatandaşlar depremi net bir şekilde hissettiler.  

Elazığ'da korkutan deprem! AFAD açıklama yaptı!

DİĞER İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ!

Elazığ'da meydana gelen deprem vatandaşları panikletirken bu depremin diğer illerden de hissedildiği bildirildi. Malatya başta olmak üzere farklı kentlerde hissedilen deprem vatandaşlarda kısa süreli bir paniğe neden oldu. Deprem konusunda ülke olarak büyük bir hassasiyet gösterilmeye başlanırken yıkıcı bir deprem ihtimali vatandaşları tedbirli davranmaya itiyor. 

Gerçekleşen depremin Elazığ'da herhangi bir yıkıcı etki yapmadığı bildirildi. Elazığ deprem nedeniyle yıkıma uğramış kentlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Bir süre önce afet kapsamında olmayan Elazığ yapılan itirazlar sonrasında afet kapsamına alınmıştı. Afet uygulamaları Elazığ'da da yapılıyor. 

Artçı depremler ile alakalı olarak uzman değerlendirmelerine göre bu sarsıntılar daha uzun süre gündemde kalacak. Büyük bir sarsıntı ile kırılan fayın yerine oturması için bu depremler 1 yıla kadar sürebilecek. Artçı depremlerin şiddetli olması beklenmezken deprem uzmanları zamanla sarsıntıların hafifleyeceğini bildirdiler.