Elektrikli Otomobilleri Otomatik Şarj Edecek Akıllı Robot Geliştirildi

Las Vegas'ta düzenlenen CES 2023 fuarında otomobil dünyasının en yeni teknolojileri görücüye çıkıyor. Bu teknolojilerden en ilgi çekeni ise RAM Trucks tarafından geliştirilen akıllı şarj robotu oldu. Bu robot sayesinde elektrikli otomobiller kablosuz şekilde otomatik olarak şarj edilebilecek.
Elektrikli Otomobilleri Otomatik Şarj Edecek Akıllı Robot Geliştirildi

Las Vegas'ta CES 2023 otomobil fuarına ev sahipliği yapıyor. Otomobil üreticilerinin en son modellerini görücüye çıkardığı fuarda, otomotiv sektörünün gelecekte yararlanacağı yeni teknolojiler de tanıtılıyor. Bu teknolojiler arasında en çok ilgiyi ise elektrikli otomobillerle alakalı olanlar çekiyor.

Gelecekte yollarda çok daha fazla elektrikli otomobil göreceğimiz aşikar. Ancak elektrikli otomobil teknolojisinin aşması gereken bazı engeller var. Bu engellerin başında ise şarj problemi geliyor. Uzun şarj süreleri ve kısa menzil elektrikli otomobilleri kısmen kullanışsız hale getiriyor. RAM Turcks bu sorunu çözmek adına yeni bir teknoloji geliştirdi.

RAM Trucks Akıllı Şarj Robotunu Tanıttı

Elektrik motorları ilk olarak küçük ve daha az güç gerektiren otomobillerde kullanılmaya başlandı. Daha sonra SUV tarzı daha ağır otomobillerde kullanılan elektrik motorları, günümüzde kamyonetlerde ve ticari araçlarda dahi kullanılıyor. Ancak ister otomobil olsun isten kamyonet, elektrikli araçların ciddi bazı sorunları bulunuyor.

Elektrikli otomobillerin kendi içinde saymakla bitmeyen avantajları bulunuyor. Ancak iş kullanışlılığa geldiğinde bu özelliği baltalayan çok ciddi bir sorun karşımıza çıkıyor. Bu sorun uzun şarj süreleri. Özellikle gün içinde fazla kilometre yapan ve uzun yolda aracını çok sık kullanan insanlar için uzun şarj süreleri çok ciddi bir sorun. Ayrıca şarj istasyonunda boğuşmak zorunda kalınan kablolar da oldukça can sıkıcı.

CES 2023 fuarında elektrik motora sahip konsept aracını tanıtan RAM Trucks kullanıcıların bu sorunlarla karşılaşmaması için geliştirdiği yeni ürününü de tanıttı. Elektrikli otomobilleri kablosuz şekilde şarj edebilen akıllı şarj robotu ilk kez CES 2023'te görücüye çıktı. 

Kendi Kendine Şarj Yapabilen Akıllı Robot

RAM Trucks tarafından geliştirilen kablosuz akıllı şarj robotu, direk şeklindeki yuvasından çıkarak aracın altında yer alan şarj bölgesini otomatik olarak buluyor. Hiç müdahale gerekmeksizin araca yanaşarak şarj bölgesine temas eden akıllı şarj robotu, bu andan itibaren aracın bataryasını kablosuz şekilde şarj etmeye başlıyor. 

2025 yılında seri üretime geçeceği duyurulan akıllı şarj robotu, 7 kWa güç aktarabiliyor. Böylelikle siz aracınızı park ettiğinizde kendi kendine şarj işlemini başlatabilen kablosuz şarj robotu, işi bittiğinde ise yuvasına geri dönüyor. Ayrıca özel bir zaman programlaması yapılan robot, tüketimin daha az ve elektriğin daha ucuz olduğu gece saatlerinde işlemeye başlayacak şekilde programlanarak, şarj maliyetini de oldukça düşürüyor.