Elon Musk'ın Satın Almasının Ardından Twitter'da Ayrılık Depremi Yaşanıyor

Elon Musk'ın Twitter'ı almak için 44 milyar dolarlık anlaşma yapmasının ardından en büyük sosyal medya platformu olan Twitter'da ayrılık depremleri yaşanıyor. İki yönetici işten kovuldu.
Elon Musk'ın Satın Almasının Ardından Twitter'da Ayrılık Depremi Yaşanıyor

WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın da aralarında olduğu sosyal medya platformu içerisinde olan ve dünyanın en büyük sosyal medya platformu olma özelliğine sahip olan Twitter'da değişim rüzgarları esiyor. Elon Musk'ın 44 milyar dolar ile Twitter'ı satın almak için anlaşma yapmasının ardından olanlar oldu.

İki üst düzey yönetici ile Twitter'ın yolları ayrıldı. Twitter CEO'su Parag Agrawall, Ürün ve Tasarım Müdürüd Kayvon Keykpou'u kovdu. Beykpour kovulma iddialarını sosyal medya hesabından paylaşarak CEO Agrawall'ın ekibi farklı bir yöne çekmek istediğini söyleyerek üst düzey yöneticinin Twitter'dan ayrılmasını istediğini belirtti. Ardından Ürün Gelirleri Genel Müdürü Bruce Falck da kovuldu. Falck, kovuldu iddialarını Twitter hesabından doğruladı ardından o tweet'i sildi. Bruce Falck'ın yerine geçecek ismin Jay Sullvian olduğu konuşuluyor.

Elon Musk'ın Satın Almasının Ardından Twitter'da Ayrılık Depremi Yaşanıyor

TWİTTER'DA İŞE ALIMLAR DA DURDURULDU

Twitter sözcüsü Adrian Zamora, The Verge'e açıklamalar yaparak Kayvon Beykpour ile Bruce Falck'ın Twitter'daki işlerinden ayrıldıklarını doğruladı. Bu haftadan itibaren önemli iş pozisyonları dışında kalan işe alım işlemlerinin çoğunun durdurulduğunu da açıkladı.

Elon Musk, 44 milyar dolara Twitter'ı satın almasının ardından sosyal medya platformunun daha fazla gelir elde etmesini istediğini açıklamıştı. İki üst düzey yöneticinin işten çıkarılmasının neden şimdi yapıldığı, bu konunun Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ile ilişkisi olup olmadığı merak ediliyor. Öte yandan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda: Çalışanların iş yapış etikleri aşırı olacak, fakat benim kendime uyguladığımdan daha az.” ifadelerini kullanarak çalışanların iş yükünün artacağının sinyalini vermişti.

Emlak365.com