Emin Şen kimdir, neden gündem oldu, ne iş yapar?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptığı açıklamalarda ismi geçen Emin Şen’in kim olduğu merak ediliyor. Emin Şen kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?
Emin Şen kimdir, neden gündem oldu, ne iş yapar?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel dün bir açıklama yapmış ve bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bir dosya açıklayacağını kamuoyuna duyurmuştu. Herkes Özgür Özel’in açıklamasına kilitlenirken merakla beklenen açıklama bugün yapıldı. Özgür Özel, Bakan Süleyman Soylu’nun danışmanlığını yaptığını ileri sürdüğü Emin Şen ile alakalı olarak bazı iddialarda bulundu. Emin Şen’in kim olduğu ise çok büyük bir merak uyandırdı.

EMİN ŞEN KİMDİR?

Emin Şen’in kim olduğuna ilişkin çok kapsamlı araştırmalar yapılıyor. Hakkında pek fazla bilgi bulunmayan Emin Şen’in 1978 yılında İstanbul’da doğduğu biliniyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Emin Şen sosyal medya, tanıtım ve organizasyon işleriyle iştigal ediyor. Kendi adına bu alanda faaliyet gösteren bir şirketi bulunan Emin Şen hakkında çok kapsamlı bilgiler bulunmuyor.

Emin Şen ile alakalı olarak İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde bazı bilgiler bulunuyordu. Ancak Özgür Özel’in yaptığı açıklamaların ardından bu bilgiler kaldırıldı. Emin Şen bakanlığın internet sitesinde “Bakan Danışmanı” olarak tanıtılıyordu. Şu anda ise Emin Şen ile alakalı olan ilgisi sayfaya giriş yapıldığında hata mesajı alınıyor. Bakanlık tarafından ilgili sayfanın kaldırıldığı yorumları yapılıyor.

Emin Şen kimdir, neden gündem oldu, ne iş yapar?

Emin Şen konuya dair bir açıklama yaparken, “İçişleri Bakanlık Müşaviri olduğum yalandır. Süleyman Soylu’ya sadece sosyal medya danışmanlığı yaptım.” dedi. İçişleri Bakanlığı ise resmi bir açıklama yaparak İçişleri Bakanlığı bünyesinde Emin Şen’in herhangi bir görevinin bulunmadığını ve dolayısıyla memur kadrosunda da yer almadığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kısa bir süre içerisinde konuya dair açıklama yapması bekleniyor.