En az lise mezun şartı aranıyor! İki üniversite 364 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre iki üniversite tarafından toplamda 364 sözleşmeli personel alımının yapılacağı öğrenildi.
En az lise mezun şartı aranıyor! İki üniversite 364 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan son ilanlara göre iki üniversite tarafından toplamda 364 personel alımının yapılacağı öğrenildi. Mersin Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yayımlanan bu son ilanlara göre başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan şartlar ve detaylara yer verildi. 

İKİ ÜNİVERSİTE 364 PERSONEL ALIMI YAPACAK! 

1 Mart ve 2 Mart tarihlerinde yayımlanan Resmi Gazete ilanlarına göre farklı kadrolarda yüzlerce personel alımının yapılacağı öğrenildi. Başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylar ise belli oldu. 

MERSİN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIM ŞARTLARI 

Toplamda 199 personelin alınacağı bu ilana göre başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi; 

Genel Şartlar:

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4. Askerlikle ilgisi bulunmamak.

Özel Şartlar:

1- Tercih edilecek pozisyonun karşısında yer alan şartları taşıyor olmak,

2- 2022 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Lisans mezunları için 2022 KPSS(B) grubu KPSSP3 puanı, Önlisans mezunları için 2022 KPSS(B) grubu KPSSP93, Lise mezunları için 2022 KPSS(B) grubu KPSSP94 puanı esas alınacaktır,

3- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

4- Nöbet (vardiya) usulü çalışmaya engel bir durumunun bulunmaması.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ... 

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIM ŞARTLARI

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları şu şekilde verildi;

GENEL ŞARTLAR 

1. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

2. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (Askerliğini yapmış, tecil ettirmiş ya da muaf olmak). Koruma ve Güvenlik Görevlisi için başvuracak adayların askerliğini yapmış olması gerekmektedir.

3. Tüm pozisyonlar için son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak (Doğum tarihi:21.03.1988(dahil)-20.03.2005(dahil) aralığında olanlar kabul edilir.)

4. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemek.

5. Tüm pozisyonlar için haftalık çalışma süresi (40) saati aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetimi tarafından belirlenecek saatlerde görev yapma (gece dahil) şartını kabul etmek, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak ve vardiyalı çalışmasına engel durumu bulunmamak (İlgili hususlarda beyan dilekçesi müracaat evraklarına ek olarak alınacaktır.)

6. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan, "Sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." amir hüküm gereği, son müracaat tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. 

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İlanların detaylarında başvuru hakkında tüm detaylara yer verilmiştir.