EPDK deprem bölgelerinde elektrik ve doğal gaz için yeni kararı yayımladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından aldığı karar ile birlikte OHAL kararı alınan deprem bölgeleri için yemi elektrik ve doğalgaz kararlarının paylaşıldığı ifade edildi.
EPDK deprem bölgelerinde elektrik ve doğal gaz için yeni kararı yayımladı!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından Kahramanmaraş merkezli depremin ardında OHAL kararı verilen iller için elektrik ve doğalgaz ile ilgili yeni kararların alındığı açıklandı. Yapılan bu açıklama ile birlikte depremin etkilendiği konutlar hakkında güvence bedeli ve kesme bağlama bedelleri konusunda yeni kararların alındığı ifade edildi. 

O BEDELLER DEPREM BÖLGELERİNDE ALINMAYACAK! 

Konu hakkında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından bugün Resmi Gazete'de yeni kararlar alındı. Alınan bu kararlara göre OHAL kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen illerde vatandaşların depremden etkilendiklerini belge ile kanıtlamaları halinde yapacakları perakende satış sözleşmeleri başvuruların 3 ay sürecek olan OHAL süreci boyunca güvence bedeli kesme - bağlama bedellerinin alınmayacakları öğrenildi. 

Afet gölgesi ilan edilen bu illerde elektrik aboneliklerinin yanı sıra konur tüketicileri ile sistem kullanım bedeli uygulamasına esas birinci kademe tüketicilerinden de depremden etkilendiklerinin belge ilde kanıtlanması halinde doğal gaz aboneliklerinde de 3 ay sürecek olan OHAL süresi boyunca doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından güvence bedellerinin alınmayacakları ifade edildi. 

YENİ LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURULARI ALINMAYACAK! 

Bunun yanı sıra da 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından bugün alınan karar doğrultusunda lisanssız elektrik üretim uygulamaları hakkında yeni gelişmelere yer verildi. Alınan karara göre Türkiye genelinde OHAL nedeni ile 6 Şubat tarihinden itibaren geçerli olan bağlantı anlaşmalarının mevcut sürelerine OHAL süresi kadar yani 3 ay ekleme yapılacağı ifade edildi. 

Deprem bölgelerinde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketleri ile birlikte dağıtım lisansı sahibi OSB tarafından ve diğer elektrik dağıtım şirketleri tarafından yeni lisanssız elektrik üretim başvurularının da OHAL süresi kapsamında alınmayacağı ifade edildi. Halihazırda alınmış olan başvuruların da 3 ay sonrasına, OHAL'in bitiş tarihine kadar kadar ertelendiği öğrenildi. 

Son olarak yapılan açıklama ile birlikte de afet bölgesi olan edilen ve OHAL ilan edilen bu illerde LPG piyasasında faaliyet gösteren tüm lisans sahiplerinin de 53057 sayılı Kanun ve ikincil mevzuatı kapsamındaki sürekli yükümlerinin de OHAL süresinin sonuna kadar ertelendiği ifade edildi.