Erdoğan Bilim Kurulu Açıklaması: Maske Yasağı, Tüm Yasaklar Kaldırıldı Mı, Toplu Taşımada Maske Takmak Zorunlu Mu?

Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları açıkladı. Maske yasağı kalktı mı, bayram tatili 9 gün oldu mu, Ramazan Bayramı tatili uzatıldı mı?
Erdoğan Bilim Kurulu Açıklaması: Maske Yasağı, Tüm Yasaklar Kaldırıldı Mı, Toplu Taşımada Maske Takmak Zorunlu Mu?

Korona virüs salgını döneminde alınan kritik kararlarda yön gösterici olan Bilim Kurulu Toplantısı son toplantısını gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapılan toplantının son toplantı olacağını ve Türk toplumuna müjdeli haberler vereceklerini duyurmuştu. Türkiye 2 senedir Ramazan Bayramı tatilinde korona virüs tedbirleri nedeniyle yasaklarla tanışmış, bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Bu sene aşılamanın hızla ilerlemesi ile Ramazan Bayramında yasakların kaldırılması beklenirken yapılan son Bilim Kurulu Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları açıkladı. Özel bir basın toplantısı ile ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları kamuoyuna ilan etti.

BİLİM KURULU TOPLANTISI KARARLARI: MASKE YASAĞI KALDIRILDI MI, TÜM KORONAVİR YASAKLARI KALDIRILDI MI?

"Salgının başlangıcında bilinmeyen, tanınmayan, sonucu kestirilemeyen bir virüsle karşılaşılması nedeniyle belirsizlik vardı. Çin'den gelen ilk veriler dehşet uyandırmıştı. Hastalık diğer ülkelere yayıldıkça bilim insanlarının görüşleri ile yeni tedbirler, önlemler alınmaya başlandı. Vatandaşlarımızı korumak adına mücadeleyi ön plana çıkardık.

Kendi mücadele yöntemlerimizi oluşturdu. Bilim insanlarımızın gayretleri ile yerli solunum cihazından ilaç ve tanı kitine imza attı. Bugün kendi aşısını üreten 9 ülkeden biriyiz. Sahip olduğumuz tüm birikimi kardeş coğrafyalarda yer alan ülkelerle de paylaştık. 160 ülkeye ve 12 kuruluşa tıbbi sağlık desteği sağladık, farkımızı ortaya koyduk. Açık konuşmak gerekirse dünya bu sınavı geçememiştir.

Erdoğan Bilim Kurulu Açıklaması: Maske Yasağı, Tüm Yasaklar Kaldırıldı Mı, Toplu Taşımada Maske Takmak Zorunlu Mu?

KAPALI ALANLARDA MASKE YASAĞI KALDIRILDI MI, TOPLU TAŞIMALARDA MASKE YASAĞI VAR MI?

Bugün yapılan koronavirüs bilim kurulu toplantısı ile bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapılmasına gerek olmadığı görüşüne varmıştır. Sağlık Bakanlığımız ise çalışmalarını sürdürecektir. 3 senedir kapalı mekanlarda maske kullanma yasağı tümüyle kaldırılmıştır. Toplu taşıma araçları ile hastanelerde vaka sayısı binin altına düşene kadar maske zorunluluğu devam edecektir. Bilim kurulu tavsiyesi riskli gruplarla teması olan, kronik hastalığı olanların maske takmaya devam etmesidir.

Aşılama çalışmalarına devam edilecektir. Tüm vatandaşlarımızdan aşılarını olmalarını istiyorum. Sağlık Bakanlığı'mız tüm koronavirüs ilaçlarının ücretsiz olarak temin edilmesini sağlayacaktır" diyerek maske yasağını kaldırdıklarını açıkladı. Bayram tatili için ise henüz bir açıklama gelmedi. Konuşmada 9 günlük bayram tatili açıklaması da bekleniyordu.

Haber Kaynağı: Emlak365.com