Erdoğan Bursa'da Seçim Hakkında Önemli Açıklamalar Yapacak

Haziran ayında yapılacak olan cumhurbaşkanı ve millet vekili seçimlerinin daha erken bir tarihte yapılacağına artık neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Türkiye için oldukça kritik seçim süreci başlamak üzere. Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı bir törende yarın önemli sinyaller vereceğini açıkladı.
Erdoğan Bursa'da Seçim Hakkında Önemli Açıklamalar Yapacak

2023 seçimleri Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri olacak. Hem ekonomik hem de siyasi olarak oldukça yoğun bir gündem içinde gerçekleşecek olan seçimlerin Haziran ayından önce yapılacağına artık kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldığı bir açılış töreninde artık seçim sürecini başlatacaklarını söyledi.

Türkiye 2023 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini bekliyor. Gündemi meşgul eden birçok konunun gölgesinde gerçekleşecek olan seçimlerin sonuçları Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğini doğrudan etkileyecek. Siyasiler artık seçim havasına girmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarın Bursa'da düzenlenecek olan bir programda seçimle alakalı önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Seçim İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye'de cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri normal şartlarda 2023 yılı Haziran ayında yapılacak. Ancak muhalefetin sık sık dile getirdiği erken seçim artık iktidar kanadı tarafından da gündeme alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak erken seçimleri "Mevsimsel şartlara göre seçim tarihini biraz öne alarak güncelleyebiliriz." diyerek dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Adnan Menderes'in 1950'de söylediği "Yeter söz milletin." lafını hatırlatan Erdoğan, erken seçimler için 14 Mayıs 2023 tarihini işaret etti. Erdoğan'ın bu sözleri seçim tarihi açıklaması olarak nitelendirilirken, bugün bir toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimlere haftalar kaldı." sözüyle tekrar erken seçim sinyali verdi.

Bursa Seçim Sürecinin Dönüm Noktası Olacak

Bugün bir toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim hakkında da konuştu. Yarın Bursa'da bir programa katılacak olan Erdoğan, bu programı işaret ederek, "Yarın Bursa'da inşallah sinyalimizi vereceğiz." diyerek önemli bir açıklama yapacağını açıkladı. 

Seçimlerle ilgili seçmenden destek isteyen Erdoğan, "Bu yıl Cumhur İttifakıyla birlikte sandıklara yürüyeceğiz. Ben sizlere inanıyorum. Hep beraber inşallah bu işi başaracağız." dedi. 

Tek Gündem Seçim

Daha önce seçimlerin zamanında yapılacağını açıklayan ve bu konuda ısrarcı olan Erdoğan, artık erken seçimleri yüksek sesle dile getiriyor. Muhalefet erken seçim kozunu bu zamana kadar Erdoğan'a karşı meydan okuma kozu olarak kullanıyordu. Ekonomik ve siyasi açıdan yaşanan sorunlar sonrasında sandık çağrısı yapan muhalefet ise 6 Nisan'dan sonra yapılacak erken seçimleri kabul etmeyeceğini açıkladı.