Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu? Son seçim anketi sonuçları açıklandı!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan bir anketin sonucu daha yayınlandı. Eurpoll Araştırma tarafından Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu rekabetinde kimin ne kadar oy alacağına dair seçim anketi sonuçları açıklandı.
Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu? Son seçim anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye’de siyasette seçim heyecanı yaşanmaya başlandı. Ülkenin gelecek 5 yıl boyunca kimin Cumhurbaşkanı olarak yöneteceğinin belirlenebilmesi için 14 Mayıs 2023 Pazar günü seçim yapılacak. Vatandaşlar bu seçimde sandıklara giderek destekleri adayın Cumhurbaşkanı olmasını bekleyecekler. Bu çok önemli seçim öncesinde araştırma şirketleri seçim anketi yaparak vatandaşların nabzını tutmayı sürdürüyorlar.

SEÇİM ANKETLERİNİN SAYISI ARTTI

Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı ise Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Bu iki isim arasında geçmesi beklenen seçimin kazananı şimdiden merak edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne kadar girdiği seçimleri hep kazanması, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise son dönemlerde yaşanan ekonomik bozulmalardan kaynaklanan rüzgarı arkasına alması seçim rekabetini çok kritik bir aşamaya taşıyor.

ERDOĞAN MI YOKSA KILIÇDAROĞLU MU?

EuroPoll Araştırma tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir anket çalışması yapıldı. Mart ayı içerisinde yapılan araştırmada vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’na mı oy verecekleri soruldu. Açıklanan seçim anketi sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 56,8 oranında, Recep Tayyip Erdoğan’a ise yüzde 43,2 oranında oy çıktı.

Türkiye’de seçim gündemi hararetlendikçe araştırmalar da hız kazandı. Çok sayıda anket şirketi seçim anketi yapıp bunların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyorlar. Bu anketlerde çıkan sonuçlarda ise herhangi bir istikrar gözlemlenmiyor. Bazı anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu önde çıkarken bazı anketlerde ise Recep Tayyip Erdoğan önde yer alıyor. Anket şirketlerinin uzun yıllardır bu kadar değişken sonuçlar yayınlamadıkları düşünülünce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok heyecanlı geçmesine şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.