Erdoğan Yeni Metro Hattıyla Alakalı Tüm Detayları Açıkladı

İstanbul Havalimanı'na ulaşımın kolaylaştırılması için yapılan yeni metro hattının açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan yeni metro hattı hakkında fiyat ve seyahat süresi gibi tüm merak edilen detayları açılış töreninde açıkladı.
Erdoğan Yeni Metro Hattıyla Alakalı Tüm Detayları Açıkladı

İstanbul Havalimanı açıldığı günden bu yana ulaşım zorluğuyla zaman zaman gündeme geldi. Ulaşım sorununa kökten çözüm getirecek olan yeni metro hattının inşaatı tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle metro faaliyete başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, metro hattı açılışında bir konuşma gerçekleştirdi. Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının yerli ve milli imkanlarla inşa edildiğini dile getiren Erdoğan, seyahat süresi ve metro ücreti gibi merak edilen konulara da açıklık getirdi. Ayrıca metronun 1 ay boyunca ücretsiz hizmet vereceğini de açıkladı.

Sadece 24 Dakikada Havalimanı'na Gidecek

İstanbul Havalimanı özellikle ilk uçuşun başladığı günlerde ulaşım sorunuyla gündeme gelmişti. İstanbul trafiğinde havalimanına ulaşımın çok zor olduğunu dile getiren vatandaşlar, saatlerce trafikte kaldıklarından ve zaman zaman uçak saatini kaçırmaktan şikayetçiydi.

İstanbul Havalimanı'na ulaşım sorununun kökten çözümü için inşa edilen Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün gerçekleştirilen açılış töreni ile hizmete giriyor. Kısa sürede tamamlanan metro hattı sayesinde artık İstanbul Havalimanı'na ulaşım bir sorun olmaktan çıktı. 

Metro hattının inşasına başlandığından beri seyahat süresi en çok merak edilen konulardan biri olmuştu. Açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuya da değindi. Erdoğan, sadece 24 dakikada İstanbul Havalimanı'na ulaşılabileceğini söyledi.

Otobüsle Aynı Fiyat

İstanbul Havalimanının ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan metro hattı hakkında en çok merak edilen konulardan biri de ulaşım ücreti oldu. Erdoğan yeni metro hattının ücret tarifesini de açıkladı. Yapılan açıklamaya göre metro ücretleri otobüsle aynı olacak. Kısa mesafe yolculuk yapan vatandaşlar 9 lira 90 kuruş, İstanbul Havalimanı'na giden vatandaşlar ise 12 lira ücret ödeyecek.

1 Ay Ücretsiz Ulaşım Sağlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında İstanbul Havalimanını metro hattını kullanacak olan vatandaşlara bir de müjde verdi. Yeni metro hattı vatandaşlarımıza açılıştan itibaren 1 ay boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek.

Yeli ve Milli Kaynaklar Kullanılarak İnşa Edildi

Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada özellikle bir konuya dikkat çekti. İstanbul Havalimanı-Kağıthane arasında seferlere başlayan yeni metro hattının rekor bir sürede hizmete girdiğini dile getiren Erdoğan, ayrıca inşaat sırasında kullanılan tüm kaynakların yerli ve milli olduğunu söyledi. Sinyalizasyon yazılımının da Türk mühendisler tarafından geliştirildiğini söyleyen Erdoğan, bu konuda TÜBİTAK ve ASELSAN'ın işbirliği yaptığını ifade etti.