Erdoğan'dan Davutoğlu'na İnce Gönderme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda katılımcılardan birinin sorusuna ilginç bir yanıt verdi. Davutoğlu hakkındaki konuda, "Profesör o. Profesörler her şeyi bilir." diyen Erdoğan'ın bu sözleri Davutoğlu'na gönderme olarak algılandı.
Erdoğan'dan Davutoğlu'na İnce Gönderme

Türkiye artık seçim havasına girdi. Liderler birbirleri hakkındaki söylemlerini sertleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldığı bir programda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik sert ifadeler kullandı. "Profesörler her şeyi bilir." diyen Erdoğan'ın sözleri ince bir gönderme olarak agılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı ve interaktif şekilde ilerleyen bir programda katılımcılardan biri Ahmet Davutoğlu hakkında bir yorumda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yorumun sahibi genci destekler nitelikte bazı sözler sarf etti. Erdoğan bu sözlerle Davutoğlu'nu sert bir şekilde eleştirdi.

O Profesör Her Şeyi Bilir

Erdoğan'ın katıldığı programda, katılımcılardan biri söz aldı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında bir yorumda bulundu. Son günlerde Millet İttifakına mensup parti liderlerinin yaptığı açıklamalardan dem vuran katılımcı, Ahmet Davutoğlu'nun ittifak içindeki görev dağılımı hakkındaki sözlerini eleştirdi.

Katılımcı, Davutoğlu'nun "Hepimiz cumhurbaşkanı yardımcısı olacağız." sözlerini hatırlatarak, "Geçtiğimiz gülerde televizyona çıkan 6'lı masadan bir lider 'Hepimiz cumhurbaşkanı yardımcısı olacağız ve biz ne dersek Cumhurbaşkanı onu yapacak.' dedi. Programın sunucusunun, 'Peki dediğiniz olmazsa ne olur?' sorusuna ise 'Kriz çıkar ve bir kez daha seçime gidilir.' yanıtını verdi. Bu galiba bir ilk. Türkiye tarihinde bir siyasetçi ilk kez kriz vadederek oy istiyor. Sanırım Türk halkı bunları ciddiye almaz." dedi.

Erdoğan'ın bu sözlere yanıtı ise oldukça ilginç oldu. "Öyle deme. O profesör, profesörler her şeyi bilir." diyen Erdoğan, bu sözleriyle Davutoğlu'na ince bir gönderme yaptı.

Bizden Hiç Bir Şey Öğrenemediler

Erdoğan bu çarpıcı sözlerinin ardından Davutoğlu'nu eleştirmeye devam etti. "Karşınızda 21 yıldır ülkeyi yöneten bir AK Parti var. Girdiği her seçimi ezici bir üstünlükle kazanan AK Parti'den öğrenecekleri çok şey var. Bunlar zamanında o kadar süre bizim yanımızda durdu. Göye bizimle birlikte yol yürüdüler ama belli ki bizden hiç bir şey öğrenememişler. Bunların siyaset hakkında hiç bir fikirleri yok. Ama öğreteceğiz. Bu seçimde onlara siyasetin ne demek olduğunu da öğreteceğiz." dedi. 

Erdoğan ayrıca "Yürüyen merdivende tersine gitmeye çalışıyorlar. Hem de tersine yürüyen merdivende hep beraber yürüyorlar. Hayırlısı olsun." diyerek Millet İttifakı'nın yanlış yolda olduğunu vurguladı.