Erdoğan'ın Bilim Kurulu Toplantısında 9 günlük bayram tatili açıklaması geldi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısında konuştu. Erdoğan bu konuşmasında maske yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki bayram tatili kararı açıklandı mı? İşte detaylar.
Erdoğan'ın Bilim Kurulu Toplantısında 9 günlük bayram tatili açıklaması geldi mi?

Emlak365.com - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen Bilim Kurulu Toplantısında yer aldı. Uzun zamandır gündeme olan maske yasağına ilişkin kararın alındığı toplantı sonrası Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasının satır başları.

ERDOĞAN'DAN MASKE YASAĞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında pandemi sürecine ilişkin genel değerlendirmelerde bulundu. Daha sonra ise bundan sonraki döneme uygulanacak kararları ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, olağanüstü bir durum olmaması kaydıyla yasakların kaldırıldığını söyledi.

İki istisnai durum açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulaması vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edecektir. İleri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir." dedi. Bu açıklamalar doğrultusunda ise kapalı tüm alanlarda maske kullanmak zorunluluk olmaktan çıktı.

ERDOĞAN'DAN BAYRAM TATİLİ AÇIKLAMASI GELDİ Mİ?

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yapılan konuşmada ayrıca bayram tatiline ilişkin kararın açıklanması da bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram tatilinin 9 gün mü yoksa 3 gün mü uygulanacağına ilişkin bir karar açıklamadı.

Bayram tatili kaç gün olacak?

Planlanan takvime göre Ramazan Bayramı tatili 3 gün sürecek. Ancak bayramdan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklamada bulunarak tatilin 9 gün uygulanacağı yönünde açıklama yapma beklentisi de var. Son söz hükümet tarafından açıklanacak ancak son durum tatilin 3 gün olması yönünde.