Erdoğan'ın kabine konuşması sonrası kulislere düşen bomba iddia! Ekonominin tepesindeki isimler gidiyor

AK Parti kulislerinde yeni bir iddia gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye dair sözlerinden sonra kabinede değişiklik olacağı ve Maliye Bakanı Nebati'nin görevden alınacağı öne sürüldü.
Erdoğan'ın kabine konuşması sonrası kulislere düşen bomba iddia! Ekonominin tepesindeki isimler gidiyor

Emlak365.com - Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi başlıkları üzerinde durdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle yaşanan zor günlerin geçici olduğunu ifade etmiş ve yaşanan bu sıkıntı sürecin gelecek güzel günler için değeceğini ifade etmişti. Ekonomi adına verilen mesaj ise yeni iddiaların gündeme gelmesine neden oldu.

EKONOMİNİN TEPESİNDEKİ İSİM DEĞİŞECEK Mİ?

Kabineden sonra yapılan açıklamanın ardından ise Ankara Kulislerinden yeni bir iddia gündeme geldiği öne sürüldü. Gazeteci Ahmet Takan tarafından dile getirilen iddia da, hükümetin fiyatları nasıl dengeleyeceğine ilişkin bazı modeller paylaşılırken bunun yanında kabinede değişiklik olabileceği belirtildi. Yazısının bu bölümü için Hayat Pahalılığı ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başlığını kullanan ünlü gazeteci, bu makamda değişiklik olacağını öne sürdü.

Ahmet Takan yazısında "Bence, Bakan Nebati, saraydan kulağına “görevden alınman an meselesi” fısıltıları üflendikçe hop oturup hop kalkıyor. Bu yüzden, koltuğunu seçime kadar garantiye alabilmek adına sürekli enflasyonun düşeceği tarihi öteliyor!.. Sarayın, “ha bu adam tarih verdi. O zamana kadar bu işi yapacak herhalde. Dokunmayalım da bakalım” diye düşüneceğini zannediyor" ifadelerini kullandı.

Temel Ürünlerde Fiyat Sabitlemesi

Macaristan'da seçimleri kazanan Orban'ın seçim öncesi taktiğinin Türkiye'de de uygualanabileceği de belirtildi. Orban enflasyon ile mücadele kapsamında 6 temel üründe sabit fiyat uygulamasına girmişti. Un, şeker, yumurta, domuz budu, ayçiçek yağı, süt uygulanan sabit fiyat ile devlet fark ödemelerini yapma kararı almış ve 2 milyar Euro'luk sübvansiyon ayırmıştı. Sabit fiyat uygulaması sonrası ise Macaristan halkı bu ürünlere adeta akın etmişlerdi.