Erkam Yıldırım'ın Yol Açtığı Polemik Büyüyor

Eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Erzurum ziyareti sırasında çekilen fotoğraf gündeme bomba gibi düşmüştü. Muhalefet tarafından sert eleştirilere uğrayan, Vali ve İl Jandarma Komutanının da bulunduğu o kareye AK Parti cephesinden de eleştiri geldi.
Erkam Yıldırım'ın Yol Açtığı Polemik Büyüyor

Eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Erzurum'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Yıldırım'ın bu ziyareti sırasında çekilen bir fotoğraf ise gündeme bomba gibi düştü. Muhalefet tarafından sert bir dille eleştirilen o fotoğraf, AK Parti cephesinde de rahatsızlığa yol açtı.

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım yine gündeme oturdu. Erzurum'a bir ziyarette bulunan Yıldırım, bu ziyaret sırasında çekilen fotoğrafıyla büyük tepki çekti. Oturma tarzı ve etrafındaki devlet görevlileri edeniyle eleştirilen Yıldırım, bu hareketiyle AKP cephesinden de eleştiri aldı.

Kimin Oğlu Olursa Olsun Vali Karşılamamalı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin eski millet vekili ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Mehmet Metiner, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Erzurum'da çekilen bu fotoğraflarına tepki gösterdi. Muhalefetten gelen tepkilere nazaran daha yumuşak bir dil kullanan Metiner, bu durumun partiye zarar vereceğini söyledi.

Metiner sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir ilin valisinin ve komutanın resmi sıfatı ve görevi olmayan kişileri -kimin oğlu ve yakını olurlarsa olsunlar- karşılamasını asla doğru bulmam. Bu tür davranışlar devletin saygınlığına ve şu an devleti yöneten parti olan AK Partimize zarar verir." sözlerine yer verdi.

Muhalefetin Tepkisi Çok Sert Oldu

Olayın gerçekleştiği Erzurum'un CHP İl Başkanı da konuya ilgili oldukça sert bir dille eleştiride bulundu. Erkam Yıldırım'ın Erzurum'da çekilen, elinde tespih ile oturuş tarzını eleştiren İl Başkanı, ayrıca Vali ve İl Jandarma Komutanı'nın da orada bulunmasını manidar buldu.

Başkan Suat Dülger açıklamasında, "Erkam Yıldırım'ın bizim bilmediğimiz ne gibi bir resmi görevi var? Eski Başbakanın oğlu olmaktan başka, hakkında çıkan iddialardan başka ne gibi bir vasfı var ki şehir protokolünü karşısına dizmiş. Fotoğraftaki oturuş şekline, elindeki tespihe bir bakın. AK Parti Erzurum İl Başkanının orada olması çok normal. Milletvekili olma gibi bir maksadı var, AK Parti'de yükselmenin yolu vatandaşa hizmetten değil genel başkandan geçiyor. Erkam Yıldırım'ın babası da, Genel Başkanlarına en yakın isimlerden biri, AKP İl Başkanının etrafında pervane olması normal, devletin valisi Okay Memiş'in orada işi ne? İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek'in orada işi ne üstelik resmi üniformasıyla." dedi.