Ersan Şen'den Meral Akşener'e Cumhurbaşkanı adayıyım çağrısı gelirken yanıt da gecikmedi

Türkiye'de altılı masa ittifakından ayrılan İYİ Parti'de Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylık araştırmaları sürüyor.
Ersan Şen'den Meral Akşener'e Cumhurbaşkanı adayıyım çağrısı gelirken yanıt da gecikmedi

Ersan Şen'den Meral Akşener'e Cumhurbaşkanı adayıyım çağrısı gelirken yanıt da gecikmedi - Türkiye'de altılı masa ittifakından ayrılan İYİ Parti'de Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylık araştırmaları sürüyor. Kazanacak bir aday üzerinde duran Meral Akşener bu süreçte Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu göreve çağırırken iki belediye başkanı da Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğu açıklamalarında bulundular.

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen yaptığı son dakika açıklamasında İYİ Parti'nin istemesi durumunda Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylemişti.

Bu açıklamalar sonrasında ise Ersan Şen, “Meral Akşener biraz önce aradı, ‘Hocam adaylık konusunda ciddi misiniz?’ dedi. ‘Ciddiyim’ diyince ‘Kapımız açık, buyurun görüşelim’ dedi.” ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

"Ben gayet ciddiyim. Oturur konuşuruz. Değişime ihtiyaç var, elimi taşın altına koyuyorum. Herkese eşit mesafedeyim, kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

ERSAN ŞEN KİMDİR?

Ersan Şen 16 Temmuz 1966 tarihinde Nevşehir'de dünyaya geldi. Lise hayatına kadar Nevşehir'de yaşayan Ersan Şen lise eğitimi için İstanbul'a gelmiştir.

Lise eğitimini 1983 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamlayan Ersan Şen üniversiteyi ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Üniversiteden 1987 yılında mezun olan Ersan Şen, İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlamıştır.

1989 yılında Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Ersan Şen 1994 yılında doktorasını yapmıştır. Ersan Şen 1998 yılında  doçent oImuştur.

2004 yılından bu yana Profesör unvanını taşıyan Ersan Şen aynı zamanda İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukattır.

Ünlü hukukçu Ersan Şen, akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devam etmektedir.

Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku alanında akademik kariyere sahip olan Ersan Şen’in bu konu hakkında birçok kitap, makale ve çevirisi bulunmaktadır.

Ersan Şen, Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza Özel Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku derslerini vermektedir.