Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan Kaftancıoğlu Paylaşımı Geldi

AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezasının onanmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan Kaftancıoğlu Paylaşımı Geldi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 10 yıl önceki Twitter mesajı nedeniyle 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Karara siyasiler başta olmak üzere gazetecilerden de tepki yağdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaparak Kaftancıoğlu'na sahip çıktı. Gazeteci Nagehan Alçı, sosyal medya hesabı üzerinden karara tepki gösterdi. Bir açıklama da AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç'tan geldi.

KAMU VİCDANINI YARALAMAKTADIR

Bülent Arınç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: Bir dönem çeşitli vesayet odaklarının etkisi altındaki yargı tarafından mağdur edilen bizlerin hikayeleri hafızalarda tazeliğini korurken, dünün mağdurlarının mağrur ifadelerle yaşanan hukuksuzluklara gözünü yumması kamu vicdanını yaralamaktadır." ifadelerine yer verdi. AK Parti'nin kurucu isimlerinden olan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ifade özgürlüğünün kısıtlanamayacağını, yasama ve yürütmenin yanında yer alan yargının en temel görevinin, hiçbir tesir altında kalmadan, bağımsız ve tarafsız olarak milletin vicdanına uygun kararlara imza atarak adaleti hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan Kaftancıoğlu Paylaşımı Geldi

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

İfade özgürlüğünün Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve anayasa tarafından güvence altına alındığına dikkat çeken Arınç, toplumun olgunlaşmasının bu özgürlüğe gösterdiği saygı ve hoşgörüyle mümkün olacağını, beyan edilen fikirlerin söyleyen kişi dışındakilerin hoşuna gitmese bile ifade özgürlüğünün kısıtlanamayacağını belirtti. Düğün mağdurlarının mağrur ifadeler ile yaşanan hukuksuzluklara göz yumduğunu ve bunun kamu vicdanını yaraladığını ifade eden Arınç, milletin ihtiyaç duyduğu şeyin adaletin siyasi çekişmelere konu edilmesinden kurtarılması ve yeniden sağlam temellere oturtulması olduğunu söyledi.

Emlak365.com