Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Açıklama Yaptı! Yüzde 48'lik Zammın Nedeni Bakın Ne Çıktı

Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatlarına zam yapması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, yüzde 48'lik zammın nedenini açıkladı.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Açıklama Yaptı! Yüzde 48'lik Zammın Nedeni Bakın Ne Çıktı

Normal şartlarda piyasanın çok altında fiyatlarla satış yapan Et ve Süt Kurumu, kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 oranında zam yapıldığını açıkladı. Yapılan zam ile birlikte vatandaşların uygun fiyatlı et yeme fırsatı da ellerinden alınmış oldu.

Et ve Süt Kurumu'nda 1 kg kıyma 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşı etin fiyatı ise 62,50 liradan 92 liraya çıktı. Yapılan zamma vatandaşlardan tepki yağarken Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü'nden zamma ilişkin açıklama geldi.

GENEL MÜDÜR ZAMMIN NEDENİNİ AÇIKLADI!

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, tepki çeken zamma ilişkin açıklama yaparak, çok uzun kuyruklar oluştuğu için et fiyatlarını artırdıklarını söyledi. Kurumda satılan et fiyatlarının piyasanın yüzde 66 daha altında olduğunu, bu sebeple vatandaşların çok uzun kuyruklar oluşturduğunu ve bu nedenle fiyatları arttırdıklarını ifade etti.

Zamlı fiyatlarla dahi piyasadan yüzde 15 daha düşük bir fiyatlama yaptıklarını belirten Uzun, karkas etin fiyatının 80 TL'ye çıktığını bu nedenle 56 liradan kıyma satmalarının mümkün olmadığını belirtti.

Uzun, piyasada karkas etin de pahalı olması nedeniyle üreticiden alım fiyatını da artıracaklarını söylerken, bunun için çalışmalar yürüttüklerini, bakana ve Fiyat İstikrar Komitesi'ne teklif götürdüklerini açıkladı. Verilecek karara göre alım fiyatlarında da artış yapılması söz konusu olacak. Uzun ayrıca, kendilerini n etin kilosunu 78-79 TL'den satın aldıklarını da sözlerine ekledi.

YEMDE DIŞA BAĞIMLILIK SORUNU

Fiyatların artmasındaki nedenlerden bitinin hayvan yemlerindeki dışa bağımlılık olduğunu dile getiren Uzun, yem fiyatlarının kontrolden çıkarak her gün arttığını, zamların son aylarda yüzde 100'ü bulduğunu söyledi.