Evde bakım parası Eylül ödemeleri yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi 12 Eylül 2022

Evde bakım parası ödemeleri araştırılıyor. Eylül ayı evde bakım maaşı ödemeleri yapıldı mı? İstanbul, Ankara, İzmir evde bakım parası ödemeleri hesaplara yattı mı? 12 Eylül evde bakım parası yatan iller listesinde hangi iller var?
Evde bakım parası Eylül ödemeleri yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi 12 Eylül 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımların en yoğun şekilde verilen programlarından birisi de evde bakım parası oluyor. Şartları uyan vatandaşlara verilen evde bakım parası her ay ödenerek bu ödemeleri alma hakkı bulunanların bütçelerine katkı veriyor. Peki evde bakım parası nedir? Evde bakım maaşı kimlere verilir? Evde bakım parası kaç TL'dir? Evde bakım parası Eylül ödemeleri başladı mı? Evde bakım parası sorgulama ekranı...

EVDE BAKIM PARASI NEDİR?

Bakıma muhtaç olan aile bireylerinin veya akrabaların aile ortamında bakımlarının sağlanmasını amaçlayan bu sosyal yardım ile çok sayıda vatandaşa nakit desteği veriliyor. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşların bakıma muhtaçlığı belirli bir oranın üzerindeyse bu kişilerin bakımlarını üstlenen yakınlarına evde bakım parası veriliyor. Bu şekilde devletin bakması gereken bu vatandaşlar aile içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor. 

EVDE BAKIM PARASI KAÇ TL'DİR?

Evde bakım parası ile alakalı olarak miktar araştırması da yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın diğer sosyal yardımlarında olduğu gibi evde bakım parası da memur maaş katsayısına göre zamlanmaktadır. Bu kapsamda Temmuz ayında zamlanan evde bakım parası 3.340 TL olmuştur. Ocak 2023'te evde bakım parasına memur zammı oranında yeniden zam yapılacaktır. 

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım parası sorgulama için e-devlet üzerinden sosyal yardım ödeme hizmeti kullanılabilir. Orada yapılacak sorgulama ile ödemelerin yapılıp yapılmadığı kontrol edilebilir. Ayrıca evde bakım parası bu ödemelerin yapıldığı banka hesaplarından da sorgulanabilir. Bunun için mobil uygulamalar, internet şubeleri kullanılarak sorgulama yapılabilir. Bunun yanında bazı bankalar SMS sorgulama imkanı da tanıyabilmektedir. O yöntem de kullanılarak sorgulama işlemi yapılabilir.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR EVDE BAKIM PARASI YATTI MI?

Evde bakım parası ödemelerinin yapılıp yapılmadığı merak konusu oluyor. Bu ödemeler genellikle her ayın 15'inden sonra yapılmaya başlamaktadır. Ödeme günleri ise ilden ile değişmektedir. Elde edilen bilgilere göre şu ana kadar herhangi bir ilde evde bakım parası ödemesi yapıldı. 15 Eylül tarihinden itibaren evde bakım parası ödemeleri yapılmaya başlanacak. 

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER LİSTESİ!

Evde bakım parası şu ana kadar herhangi bir ilde yatmadığı için bu liste oluşmadı. Ancak ilerleyen günlerde ödemeler yapıldıkça liste güncellenecektir.